"Din mana unui tamplar rom"
expozitie

Joi 26 martie a.c. a avut loc la sediul Penitenciarului Pelendava Craiova, vernisajul  expozitiei “Din mana unui tamplar rom”. Obiectele au fost expuse in scopul promovarii abilitatilor practice ale persoanelor private de libertate custodiate de Penitenciarul Pelendava din Craiova.

Expozitia se inscrie în activităţile Proiectului “Trans-Formare Socio-Profesională pentru deţinuţi”,, implementat de Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Penitenciarul Pelendava Craiova şi Centrul Regional de Formare Profesionala a Adulţilor Dolj,  finanţat prin Programul - PHARE 2006 – Măsuri de Incluziune Socială.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Asociatiei Vasiliada, Peniteciarelor din Craiova, Centrului Regional de Formare Profesionala a Adultilor Dolj, Serviciului de Probatiune, OIR POS-DRU, Directiei de Munca si Incluziune Sociala Dolj, Organizatiilor pentru romi si  mass-mediei locala.

In cadrul acestui eveniment, absolventii cursului de tamplar au primit certificatele de calificare in domeniul tamplariei.

Cu acest prilej, comisarul de penitenciare Stefan Vancea - Director Adj. Tehnic al Penitenciarului Pelendava Craiova a evidentiat importanta proiectului in sustinerea persoanele aflate in detentie, pentru ca acestea dupa liberare sa–si gaseasca locul in societate si sa-si recapete statutul de persoane responsabile.

Directorul Executiv al Asociatiei Vasiliada, pr. Adrian Stanulica, a subliniat faptul ca Biserica Ortodoxa Romana acorda sprijin persoanelor private de libertatea atat prin misiunea de catehizare pe care preotii o desfasoara in penitenciare, cat si prin implementarea unor programelor de reintegrare sociala a acestei categorii de persoane.

Totodata, pr. Adrian Stanulica a precizat ca, prin implementarea Proiectului “Trans-Formare Socio-Profesională pentru deţinuţi”, Asociatia Vasiliada si-a propus, alaturi de partenerii sai atat “transformarea” persoanelor aflate in detentie, prin formare, cat si schimbarea mentalitatii opiniei publice cu privire la sansele de reabilitare ale acestor persoane.

Prin implementarea proiectului TRANS- FORMARE Socio-profesionala pentru detinuti”, Asociatia Vasiliada urmareste promovarea incluziunii sociale a persoanele eliberate din sistemul de detentie, prin masuri care sa sustina si sa vina in sprijinul politicilor de ocupare a fortei de munca, existente la nivel local si regional.