Incluziune Sociala - Rolul angajatorului
Dialog Incluziune Sociala

Asociatia Vasilida a organizat astazi, 28 aprilie a.c., la sediul Casei de Cultura "Traian Demetrescu" din Craiova, dezbatrea publica cu titlul "Dialog despre Incluziunea Sociala - Rolul angajatorului".

Acest eveniment se inscrie in activitatile Proiectului "TRANS-FORMARE Socio-profesionala pentru detinuti", implementat de Asociatia Vasiliada avand ca parteneri Penitenciarul Pelendava si Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Dolj, finantat prin Progaramul - PHARE 2006 - Masuri de Incluziune Sociala.

In cadrul acestui eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai Asociatiei Vasilida, Penitenciarelor din Craiova, Centrului Regional de Formare Profesionala a Adultilor Dolj, AJOFM Dolj, Patronatului Regional Oltenia, angajatorilor, Magazinului bauMax din Craiova, Serviciului de Probatiune, OIR POS-DRU, Directiei de Munca si Incluziune Sociala Dolj, Primariei Municipiului Craiova, Organizatiilor pentru romi si mass-media locala.

Cu acest prilej, s-au prezentat si dezbatut problemele specifice cu care se confrunta persoanele de etnie roma care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

In acest sens, Asociatia Vasiliada si-a propus sa creeze un cadru de dialog intre actorii sociali prezenti, cu scopul de a preveni riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile din punct de vedere social.

In urma discutiilor, s-a constatat necesitatea infiintarii unui grup local de initiatiativa, care sa elaboreze o serie de masuri concrete si sa vina in sprijinul persoanelor care se confrunta cu excluziunea sociala.