"Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse"
Ziua internationala a Lumanarilor Aprinse

In a treia duminica din luna mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a-i comemora pe cei ce au murit din cauza SIDA.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse isi propune sa aduca un omagiu celor disparuti, sa transmita un mesaj de solidaritate celor afectati de HIV/SIDA si un semnal de alarma celor ce inca mai pot evita aceasta maladie.

Cu acest prilej, Grupul  de Coordonare Locala in domeniul HIV/SIDA, din care face parte si Asociatia Vasiliada, a organizat in Piata Prefecturii din Craiova, un eveniment, in cadrul caruia un sobor de preoti a oficiat o slujba de comemorare a celor ce au murit din cauza HIV/SIDA, iar voluntari, rude, prieteni ai victimelor acestei maladii au aprins lumanari si au distribuit materiale informative tuturor trecatorilor.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este un program al Consiliului Mondial al Sanatatii din Washington, celebrat pentru prima data in 1983, cand in lume existau cateva mii de decese datorate acestei maladii.