Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
"Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse"
Ziua internationala a Lumanarilor Aprinse

In a treia duminica din luna mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a-i comemora pe cei ce au murit din cauza SIDA.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse isi propune sa aduca un omagiu celor disparuti, sa transmita un mesaj de solidaritate celor afectati de HIV/SIDA si un semnal de alarma celor ce inca mai pot evita aceasta maladie.

Cu acest prilej, Grupul  de Coordonare Locala in domeniul HIV/SIDA, din care face parte si Asociatia Vasiliada, a organizat in Piata Prefecturii din Craiova, un eveniment, in cadrul caruia un sobor de preoti a oficiat o slujba de comemorare a celor ce au murit din cauza HIV/SIDA, iar voluntari, rude, prieteni ai victimelor acestei maladii au aprins lumanari si au distribuit materiale informative tuturor trecatorilor.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este un program al Consiliului Mondial al Sanatatii din Washington, celebrat pentru prima data in 1983, cand in lume existau cateva mii de decese datorate acestei maladii.

 

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail