STOP Prejudecatilor!
Stop Prejudecatilor

Asociatia Vasiliada, organizatie nonguvernamentala aflata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a primit vizita reprezentantilor campaniei nationale de informare si combatere a prejudecatilor structurale privind romii din Romania - "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma" (S.P.E.R.).

Vizita face parte dintr-o serie de actiuni elaborate in vederea cercetarii la nivel national a persoanelor de etnie roma cu probleme sociale, proiect initiat de Secretariatul General al Guvernului Romaniei.

Oaspetii au fost primiti, de reprezentantii Asociatiei, la Centrul pentru copii "Aripi de lumina" din Craiova, unde mai mult de 50% dintre micutii beneficiari sunt de etnie roma.

"Discriminarea se invata acasa!"

Parintele Adrian Stanulica, in calitate de Consilier Social al Arhiepiscopiei Craiovei si Director Executiv al Asociatiei Vasiliada a subliniat, cu acest prilej, contributia pe care Biserica din Oltenia o are in sprijinirea tuturor categoriilor de persoane aflate in dificultate: "Mitropolia Olteniei, prin Asociatia Vasiliada ofera servicii sociale si educative copiilor care provin din familii cu risc de marginalizare sociala, constienti fiind ca educatia este cel mai eficient mijloc prin care o persoana cu nevoi sociale isi poate dezvolta capacitatea de a duce o viata normala din punct de vedere social."

In judetul Dolj, Mitropolia Olteniei ofera sprijin copiilor romi atat in Centrul "Aripi de lumina" din Craiova, cat si in cadrul Centrului de Zi "Sfantul Stelian" din localitatea Lipovu.