Zâmbet pentru bătrâni
Anul trecut, doamna Ioana a primit cu bucurie darurile de Pasti

Acum un an, înainte de Sărbătoarea Paştelui, doamna Ioana număra cu tristeţe cei 17 ani de singurătate, în care oamenii dragi din viaţa ei au dispărut: mai întâi fiul, apoi soţul. Retrasă de la catedră, lipsită de zâmbetele elevilor săi, bătrâna profesoară aştepta cu mâinile împreunate în rugăciune să-i deschidă cineva uşa… Şi s-a întâmplat. Voluntarii Asociaţiei Vasiliada i-au bătut în uşă. Prin sprijinul unor oameni de suflet, i-au dus daruri de Paşti. Iar doamna Ioana a zâmbit din nou, după 17 ani.

Pentru că Sărbătorile de Paşti bat iarăşi la uşă, Asociaţia Vasiliada derulează şi anul acesta campania socială “Ajută un bătrân să zâmbească”. Acţiunea constă în expedierea a 2.500 de scrisori, cu scopul de a informa şi de a solicita sprijin în demersul iniţiat de organizaţie, acela de a ajuta bătrânii din Craiova.

În anul 2010, când a avut loc prima ediţie a acestei campanii, colaboratorii Asociaţiei Vasiliada au răspuns pozitiv apelului lansat, din fondurile obţinute achiziţionându-se alimente pentru 30 de bătrâni aflaţi în nevoie.

Cei care vor să ofere darul lor acelora care au uitat să zâmbească, o pot face prin:

-  virament bancar (de la orice agenţie bancară), folosind următoarele date:

Asociaţia Vasiliada, cont IBAN – RO75 RNCB 0140 0184 5698 0001, deschis la B.C.R Sucursala Jiul, pentru Campania „Ajută un bătrân să zâmbească”;

- sau direct la sediul Asociaţiei Vasiliada, în Craiova, Str. Fraţii Buzeşti, nr. 20.

Campania “Ajută un bătrân să zâmbească!” face parte dintr-un proiect finanţat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi organizaţia Încredere pentru Societatea Civilă din Europa de Est şi Centrală.