„Ai dreptul sa stii!”

Asociatia Vasiliada a organizat joi, 25 octombrie a.c. un eveniment in cadrul caruia si-a propus sa promoveze respectarea drepturilor copiilor, sub genericul „Ai dreptul sa stii!”.

Evenimentul s-a desfasurat la Caminul Cultural din localitatea Lipovu, judetul Dolj si a avut ca scop informarea si constientizarea autoritatilor si comunitatii locale, cu privire la fenomenul emigrarii parintilor, la munca in strainatate si a consecintelor acestuia; la  exploatarea prin munca a copiilor si ingradirea dreptului la educatie al copiilor care provin din familii dezavantajate.

In cadrul acestei actiuni, aproximativ 25 de elevi din localitatile implicate in proiect (Lipovu, Cerat, Ocolna) au prezentat trei piese de teatru forum, avand ca subiect aspecte din viata lor, scotand in evidenta drepturile care nu le sunt respectate.

La finalul evenimentului a fost prezentat un documentar video, realizat de Asociatia Vasiliada si Centrul Mass-Media „Logos”, in cadrul caruia au fost prezentate marturii ale copiilor cu privire la modul in care acestia traiesc si simt atunci cand parintii lor pleaca la munca in strainatate, iar ei raman acasa singuri sau, in cel mai bun caz, in grija rudelor.

Acest eveniment se inscrie in activitatile proiectului „Ai dreptul sa stii!” finantat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.