Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Ziua Mondiala de Lupta Anti-SIDA
Ziua Mondiala de Lupta Anti-SIDA

La nivelul judetului Dolj, manifestarile legate de Ziua Mondiala de Lupta Anti-SIDA au inceput pe 29 noiembrie a.c., cand Grupul de Coordonare Locala in domeniul HIV-SIDA, din care face parte si Asociatia Vasiliada, a organizat in Piata "Mihai Viteazu", din centrul Craiovei, un eveniment prin care si-a propus sa atraga atentia comunitatii asupra fenomenului HIV-SIDA.

Evenimentul a inceputla ora 17.00, cand un sobor de preoti au oficiat o slujba de pomenire pentru victimele cumplitului flagel. A urmat, apoi, amplasarea pe pavimentul din Piata "Mihai Viteazu" a unei fundite rosii, pe care reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, voluntari, dar si trecatori au putut pune cate o lumanare decorativa, in semn de solidaritate cu persoanele seropozitive.

De asemenea, Asociatia Vasiliada in parteneriat cu Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) si Radio Logos au realizat o dezbatere radiofonica pe tema integrarii socio-profesionale a persoanelor seropozitive. Dezbaterea a avut loc in cadrul emisiunii Dialog Social, difuzata in direct de Radio Logos, post de radio patronat de Mitropolia Olteniei.

Asociatia Vasiliada s-a implicat in sustinerea copiilor si tinerilor infectati cu HIV incepand cu anul 2001, prin initierea Programului Anti-SIDA.

In prezent, Asociatia Vasiliada ofera prin Programul Anti-SIDA sprijin pentru 70 de tineri seropozitivi, din judetele Dolj, Gorj si Olt.

                                                                                                                                            

Persoana de contact:

As. Soc. Sorin Boboc - Coordonator Program

Tel: 0251 523 553

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail