Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Ziua Lumanarilor Aprinse
Ziua Lumanarilor Aprinse

In a treia duminica din luna mai a fiecarui an,  in lumea intreaga mii de oameni se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit din cauza SIDA.

 

 Ziua Lumanarilor Aprinse isi propune sa aduca un omagiu colectiv celor care au disparut din cauza cumplitei maladii, sa transmita un mesaj de incurajare celor care traiesc cu HIV/SIDA, dar si sa lanseze un indemn la prevenirea infectiei cu HIV a celorlalti semeni ai lor.

 

Cu acest prilej, in Craiova, Grupul de Coordonare Locala in domeniul HIV/SIDA, din care face parte si Asociatia Vasiliada, a organizat in Piata Mihai Viteazu un eveniment in cadrul caruia voluntari, rude si prieteni ai victimelor SIDA au aprins lumanari si au distribuit materiale informative tuturor trecatorilor.

 

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este un program al Consiliului Mondial al Sanatatii din Washington, celebrat pentru prima data in 1983, cand in lume existau cateva mii de decese datorate acestei maladii. De la debutul epidemiei si pana acum, SIDA a ucis peste 28 de milioane de persoane.

 

 

 

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail