La multi ani, copii!
1 iunie
1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, a fost astazi prilej de a sarbatori copilaria, minunata varsta a inocentei si bucuriei sincere. O astfel de ocazie nu putea trece neobservata in centrele Asociatiei Vasiliada, care gazduiesc si ofera servicii micutilor in nevoie – centrele pentru copii „Aripi de Lumina”, din Craiova, „Sf. Stelian”, din Lipovu, Centrul pentru persoane fara adapost „Sf. Vasile”, din Craiova si Centrul de zi ”Sf. Vasile cel Mare”, din Tg.-Jiu.
De ziua lor, cei aproximativ 150 de copii au fost aplaudati de parinti, bunici sau de personalul specializat al Vasiliadei, pentru programele artistice pe care acestia le-au prezentat la fiecare centru in parte. Imbujorati de emotii, micutii au recitat poezii, au cantat, dansat si chiar au fost actori in scenete amuzante. Rasplata a fost dulce precum copilaria: bomboane, prajituri si bauturi racoritoare, oferite cu drag si cu urari de „La multi ani!” de sponsorii zilei: SC ALSIM SRL, Cofetaria „Rio” Craiova si SC ALCOM SRL.
Surprizele pregatite de Asociatia Vasiliada pentru cei mici au continuat si dupa ora pranzului. Insotiti de educatori si pedagogi, copiii au mers la Liceul de Arta „Marin Sorescu”, din Craiova, unde au participat cu entuziasm la un program de muzica si dans pregatit special pentru ei. De aici, prichindeii s-au mutat in lumea povestilor cu papusi, la Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri”. Iar sarbatoarea copilariei s-a incheiat, cum era si firesc, cu un program prelungit de joaca in aer liber.
Cu ocazia acestei zile, Asociatia Vasiliada ureaza tuturor copiilor  “La multi si frumosi ani!”