Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Generatie noua
foto Tg Jiu
La Centrul pentru Copii Sfantul Vasile cel Mare”, al Asociatiei Vasiliada, filiala Targu-Jiu, au fost primiti cu entuziasm aproximativ 30 de noi micuti beneficiari. Selectarea acestora a fost realizata in parteneriat cu Scoala Generala nr. 4, din Targu-Jiu, in colaborare cu invatatorii, respectiv dirigintii elevilor.
 
Pentru 30 de copii gorjeni, luna iunie din acest an nu marcheaza doar evenimente precum Ziua Copilului ori incheierea anului scolar. La Centrul „Sf. Vasile cel Mare” din Targu-Jiu, zilele de inceput de vara au gazduit si o noua bucurie: intalnirea cu proaspetii beneficiari ai asezamantului.
 
Selectati de catre personalul specializat al centrului, in colaborare cu invatatorii si dirigintii de la Scoala Generala nr. 4, din Targu-Jiu, cei aproximativ 30 de copii au varste cuprinse intre 7 si 12 ani, majoritatea fiind in clasa I si a II-a.
 
Prin inscrierea in Centru, cei mici beneficiaza de numeroase activitati de formare: art-terapie, educatie prin aventura, indrumare si asistare la teme, consiliere si indrumare psihologica, etc. Din experienta anilor trecuti, specialistii sunt convinsi ca, si de data aceasta, activitatea de art-terapie va avea cel mai mare succes in randul noii generatii de beneficiari, deoarece aceasta foloseste tehnici creative precum: teatrul, dansul, desenul, pictura, colajul, modelajul, toate acestea fiind utile in facilitarea acceptarii si intelegerii de sine, in eliberarea anxietatilor, a tensiunilor si frustrarilor acumulate si, nu in ultimul rand, in incurajarea comunicarii si relationarii.
 
Toate activitatile desfasurate in cadrul Centrului vor fi asistate de catre un instructor de educatie si un psiholog, care ii vor indruma pe cei mici pas cu pas in dezvoltarea lor personala.
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail