„Banca Copiilor Responsabili”, la final
Banca copiilor responsabili
Editia a doua a Proiectului „Banca Copiilor Responsabili”, initiat de BCR, s-a finalizat zilele trecute, in cadrul unui eveniment desfasurat in Bucuresti. Proiectul destinat copiilor a format si de data aceasta mici „bancheri”, atenti cu economiile lor si ale colegilor lor, dar si posibili mici intreprinzatori.
„Pe tot parcursul proiectului, copiii au invatat cateva lucruri esentiale: ca banii se castiga greu, ca e bine sa economiseasca, dar si sa fie mai cumpatati si mai intelegatori atunci cand parintii le spun ca nu pot cumpara anumite lucruri”, a declarat Renata Banescu, coordonatoarea Centrului „Aripi de Lumina”.
Intrebati ce lectii de viata si-au insusit in cadrul acestui proiect, copiii au raspuns cu entuziasm:  „Stiu acum ca, atunci cand am bani la mine, trebuie sa incerc sa nu-i cheltui pe toti. Poate in urmatoarele zile voi avea nevoie de ei, iar parintii nu vor avea posibilitatea sa-mi mai dea”, a spus Andrei, in varsta de numai 10 ani. Iar Cristi, mai mare cu doi ani decat colegul sau, a invatat cum sa apeleze la un imprumut pentru a investi in ceva util – un ghiozdan complet echipat, de exemplu - atunci cand nici el, nici parintii lui nu au bani.
La evenimentul din Bucuresti au participat beneficiari ai proiectului implementat de Banca Comerciala Romana – copii din cadrul Centrului „Aripi de Lumina”, copii de la Asociatia „Hercules” si de la Fundatia „Sf. Dimitrie”, care au prezentat si le-au impartasit colegilor notiunile de educatie financiara si antreprenorialape care le-au invata in ultimele luni.
Prin intermediul acestor sesiuni, desfasurate sub forma jocurilor de rol, copiii si-au dezvoltat atitudini de implicare in luarea deciziilor, in exprimarea opiniiilor in cadrul grupurilor din care fac parte. De asemenea, ei au cultivat o atitudine pozitiva fata de viata, curajul de a se confrunta cu problemele si spiritul de initiativa.