Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Campanie de vacanta
copii din Lipovu

Centrul pentru Copii “Sf.Stelian” din Lipovu a inceput campania de strangere de plante  medicinale.

Zilele trecute, copiii beneficiari ai centrului “Sf. Stelian” din Lipovu au pornit cu entuziasm sa culeaga plante medicinale. Bucurandu-se, pe de o parte, de hoinareala prin imprejurimile satului, dar si invatand, pe de alta parte, rolul vindecator al plantelor rasarite in voie pe campuri si prin gradini, copiii au strans cantitati insemnate de flori de tei, musetel, coada soricelului, muguri de pin si patlagina.  

Indrumati de personalul centrului, proaspetii “medici naturisti” au pus la uscat plantele selectionate, urmand ca, la finalul acestui proces, sa le depoziteze in recipiente speciale, in camara asezamantului. Iar timp de un an de acum inainte, se vor putea bucura – sau isi vor ameliora diversele afectiuni ale organismului – cu ceaiuri preparate din plantele culese chiar de ei.

 “Aceasta activitate este importanta atat pentru dezvoltarea personala a copiilor – acestia afland informatii foarte utile pentru viata de zi cu zi -, cat si pentru recreerea lor, la inceput de vacanta, in mijlocul naturii”, a declarat Camelia Pana, coordonatoarea Centrului “Sf. Stelian” din Lipovu.
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail