Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Sesiune de informare
Persoanele fara adapost participa la o intalnire de informare.

 

Un grup de beneficiari din cadrul Centrului Social de Urgenta pentru Persoane fara Adapost "Sfantul Vasile" a participat in aceasta saptamana la o sesiune de informare cu privire la efectele nocive ale consumului excesiv de alcool.
 

Evenimentul, gazduit de Centrul Social, s-a desfasurat in ziua de marti, 26 februarie. In cadrul intalnirii, o echipa de specialisti a prezentat unui grup de 35 de beneficiari riscurile la care se supun cei care consuma bauturi alcoolice fara masura.

„Aceasta activitate se inscrie in programul derulat de Centrul nostru si urmareste reinsertia socio – profesionala a persoanelor fara adapost, dat fiind ca una dintre cauzele pentru care oamenii raman fara locuinta este dependenta de alcool. Dupa ce asistentul medical si cel social le-au expus problemele de sanatate pe care le provoaca acest viciu, persoanele prezente au pus intrebari pe tema stabilita şi au aflat raspunsuri la toate curiozitatile pe care le-au avut. Beneficiarii nostri au fost destul de receptivi si si-au exprimat dorinţa ca in continuare sa initiem intalniri de informare care, plecand de la identificarea unor probleme din comunitate, au rolul de a atrage atenţia participantilor asupra importanţei sanatatii sprituale si trupesti in viata noastra”, a precizat parintele diacon Sorin Parvanescu, coordonatorul Centrului „Sfântul Vasile” din Craiova.

Centrul Social de Urgenta pentru Persoane fara Adapost “Sfantul Vasile” este administrat in baza unui parteneriat de catre Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociatia Vasiliada, si Primaria Municipiului Craiova. Asezamantul social poate gazdui pe o perioada determinata pana la 12 luni un numar de pana la 52 de persoane fara adapost, carora le sunt asigurate servicii de gazduire, servirea mesei, ingrijire, asistenta medicala, acompaniere in vederea obtinerii unor acte de identitate, de stare civila şi medicale, precum si consiliere socio – profesionala.
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail