Pentru aproapele nostru
Asociatia Vasiliada defasoara campania umanitara "Pentru aproapele nostru"

Asociatia Vasiliada in parteneriat cu TVR Craiova si Primaria Municipiului Craiova desfasoara in perioada Postului Pastelui campania umanitara „Pentru aproapele nostru”.

In cadrul campaniei, craiovenii care doresc sa intinda o mana de ajutor batranilor imobilizati la domiciliu, care traiesc in singuratate si saracie, sunt rugati sa doneze la bisericile din Craiova alimente neperisabile precum ulei, zahar, faina, fasole, paste fainoase, etc. Donatiile se pot face de asemenea la sediul Asociatiei Vasiliada, situat pe strada Fratii Buzesti nr. 20, informatii suplimentare putand fi oferite la numarul de telefon 0251.521.040. Aceste donatii vor fi colectate in Saptamana Patimilor de asistentii sociali ai Asociatiei Vasiliada si impartite persoanelor varstnice, pentru a le aduce o bucurie cu prilejul acestor sarbatori. Parintele Adrian Stanulica, presedintele Asociatiei Vasiliada, marturiseste ca, desi reprezentantii Bisericii sunt in permanenta alaturi de acesti batrani prin suport moral si material, doreste ca de sarbatorile pascale aceste actiuni sa se extinda, astfel incat solidaritatea dintre oameni sa fie de folos batranilor aflati in nevoie. ”Campania ”Pentru aproapele nostru”  este o chemare la fapte bune pe care le putem face in beneficiul persoanelor varstnice din Craiova, care traiesc in singuratate si suferinta. Am initiat aceasta campanie cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Irineu, care in fiecare an, in perioada Postului Mare, ne indeamna sa ne indreptam atentia si catre batranii aflati in dificultate. Situatia grea in care se gasesc multi dintre varstnicii craioveni si  povestile lor impresionante de viata au avut puterea de a intari in inimile tuturor celor care s-au implicat in aceasta campanie sentimentul de dragoste si responsabilitate fata de aproapele nostru”, a precizat parintele Adrian Stanulica, presedintele Asociatiei Vasiliada.

In acest demers umanitar s-a alaturat TVR Craiova, care sustine apelul Bisericii catre craioveni, acela de a alina suferinta batranilor, de sarbatorile pascale. In acest scop, TVR Craiova difuzeaza in fiecare saptamana, pana la finalul campaniei, cate o poveste a unui batran imobilizat, pentru care apropierea sarbatorilor inseamnă inca un prilej de a petrece in singuratate, suferinta si nevoi. “Din discutiile purtate cu parintele Adrian Stanulica am aflat despre drama cu care se confrunta zeci de batrani din Craiova, bolnavi si  singuri, la o varsta inaintata. Mi-am dorit sa putem face si noi ceva pentru ca macar zilele de Paste sa fie mai frumoase si pentru ei. Pe de alta parte, am crezut ca este important ca telespectatorii nostri sa afle despre actiunile in care se implica Biserica Ortodoxa, prin Mitropolia Olteniei. Pentru ca eu cred cu tarie ca, intr-o societate romaneasca bombardata cu stiri negative, avem cu totii nevoie si de exemple pozitive, de lucruri care sa ne inspire. Astfel ca am initiat aceasta campanie intitulata "Pentru aproapele nostru", in cadrul careia, in fiecare duminica, in  Jurnalul regional al TVR Craiova, este difuzat un reportaj cu  povestea unui batran singur si bolnav, in speranta ca ii vom sensibiliza pe telespectatori, determinandu-i astfel sa doneze”, a subliniat Mirela Giodea, producator executiv TVR Craiova.

La fel de receptivi la aceasta campanie au fost reprezentantii Primariei Municipiului Craiova, care au raspuns cu dragoste apelului de a face un bine batranilor, de Paste, si a le aduce astfel o mangaiere. ”Scopul acestei campanii umanitare este de a aduce un zambet pe chipurile batranilor nostri, aceasta categorie de persoane fiind de multe ori intr-o situatie sociala destul de fragila.  Multumim Asociatiei Vasiliada si TVR Craiova pentru initiativa pe care au avut-o si ii asiguram ca ii vom sprijini de fiecare data in astfel de demersuri, asa cum am facut-o pana in prezent in realizarea multor lucruri frumoase pentru oamenii aflati in situatii de risc social din orasul nostru”, a declarat Ionut Parvulescu, purtator de cuvant al Primariei Craiova.