"Pentru aproapele nostru", la final
Mai multi batrani au fost vizitati de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Mai multi batrani imobilizati la pat din Craiova au primit joi, 2 mai, vizita Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, care le-a daruit pachete cu alimente si le-a vorbit despre bucuria intampinarii Sfintelor Sarbatori de Pasti.

Actiunea caritabila a avut loc in cadrul proiectului umanitar „Pentru aproapele nostru”, desfasurat de Asociatia Vasiliada, in parteneriat cu TVR Craiova si Primaria Municipiului Craiova. In cadrul campaniei, peste o suta de batrani imobilizati la pat au primit pachete cu alimente neperisabile, care au fost donate de catre credinciosi la bisericile din Craiova si colectate de catre voluntarii Asociatiei Vasiliada. In aceasta saptamana sfanta a Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos, fiecare credincios este chemat sa vada suferinta care apare uneori in viata noastra. Daca ne gandim la Patimirile Domnului nostru Iisus Hristos, ne intoarcem cu gandul si la suferintele fratilor si surorilor noastre. De aceea am gandit ca este foarte important ca, o data cu meditarea si cu gandul la Crucea Domnului nostru, sa ne gandim si la suferintele celorlalti. Prezenta noastra langa credinciosi adevereste ca, unde este turma, acolo este si pastorul. Vrem ca aceste cuvinte ale Mantuitorului nostru Iisus Hristos, consemnate de Sfantul Evanghelist Ioan, sa se si implineasca in fapte, de aceea ne-am bucurat sa fim alaturi de cei bolnavi si, ca un gest simbolic, sa aratam ca suntem alaturi de toti cei care sufera si sunt necajiti, in aceste zile. In rugaciunile noastre ii vom pomeni pe toti, ii vom purta inaintea Mantuitorului nostru Iisus Hristos care a inviat, pentru ca El sa le dea bucuria Invierii si lumina Sfintelor Pasti, iar toate acestea sa fie buchetul nostru de recunostinta si de dragoste pentru toti credinciosii”, a precizat Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Irineu.

Sprijin din partea Primariei Municipiului Craiova

Reprezentantii Primariei Municipiului Craiova apreciaza eforturile pe care Asociatia Vasiliada le face pentru oamenii aflati in suferinta, adaugand ca isi vor oferi sprijinul ori de cate ori va fi nevoie. „Primaria Municipiului Craiova este onorata sa fie alaturi de Asociatia Vasiliada, Arhiepiscopia Craiovei si TVR Craiova in aceasta campanie de ajutorare a persoanelor varstnice aflate in situatie de risc social, pentru a aduce un strop de fericire pe chipul lor. Totodata, dorim sa subliniem ca vom sprijini in continuare Asociatia Vasiliada in aceste campanii caritabile”, a declarat Ioana Stoian, director la Directia Administratie Publica si Asistenta Sociala din cadrul Primariei Municipiului Craiova.