Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
"Igiena si sanatate"
Copiii au primit sfaturi pentru o viata sanatoasa.

       Copiii Centrului Social "Sfantul Nicolae" din Filiasi au fost implicati in aceasta saptamana in activitatea „Igiena si sanatate”, care a constat in sfaturi pentru o viata sanatoasa, printr-o igiena personala adecvata si alimentatie echilibrata.

      Activitatea a avut ca finalitate formarea unor abilitati in ceea ce priveste un stil de viata sanatos: alimentatie corecta, miscare si relatia cu mediul inconjurator. In cadrul acestei sesiuni de informare asupra sanatatii, copiii au fost incurajati sa-si cunoasca propriul organism si functiile sale vitale, sa pastreze un regim alimentar in care sa evite dulciurile in exces ce le secatuiesc energia si sa le inlocuiasca cu fructe in pauzele scolare, fara produse de tip fast-food. Copiii au fost sfatuiti sa bea zilnic cel putin un litru de apa, sa faca miscare si sa doarma suficient, astfel incat oboseala sa nu le scada capacitatea de concentrare si sa le afecteze negativ memoria si gandirea. "Initiativa unei astfel de activitati a pornit de la ideea ca este bine pentru copii sa inteleaga ca sanatatea nu inseamna numai absenta bolii, ci si un stil de viata sanatos si echilibrat, aceste sfaturi ajutandu-i sa invete cum sa-si protejeze sanatatea", a precizat Alexandra Toma, coordonatorul Centrului „Sfantul Nicolae”.

      In ceea ce priveste igiena personala, copiii au inteles cat de importanti sunt cei trei prieteni: apa, sapunul si periuta de dinti, cum sa se spele corect, realizand necesitatea utilizarii lor. Prin aceasta activitate s-a format si cultivat interesului pentru problematica sanatatii, pentru cunoasterea organismului uman si a funcţiilor sale vitale, cultivarea deprinderilor de igiena, de odihna si de recreere, precum si necesitatea de a practica exercitii de mentinere a sanatatii. Astfel, aceste notiuni teoretice au fost transpuse in reguli si norme comportamentale pentru mentinerea starii de sanatate. In urma desfasurarii acestei actiuni educative, copiii au obtinut cunostinte referitoare la sanatatea si securitatea personala, dobandind cunostinte igienico-sanitare.

     Micutii au fost bucurosi ca au putut afla cum isi pot pastra sanatatea, printr-un regim alimentar corect si prin respectarea conditiilor igienico-sanitare. "Prin aceasta intalnire de informare am inteles cu adevarat efectele negative pe care le au asupra organismului dulciurile mancate in exces si hamburgarii de la fast-food. Astfel am avut posibilitatea de a deprinde cunostinte despre protejarea organismului si despre importanta sanatatii", a marturisit Andrei, in varsta de 9 ani.

 
 
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail