Atelier de pictura pe sticla
Beneficiarii Centrului "Sfanta Ecaterina" au pictat chipul Sfintei Ocrotitoare, in cadrul unui atelier de pictura.

Beneficiarii Centrului de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati "Sfanta Ecaterina" au participat in aceasta saptamana la un atelier de pictura pe sicla. Cu acest prilej, sub coordonarea asistentilor sociali si sub indrumarea voluntarilor asezamantului social, absolventi ai cursurilor de pictura, acestia au pictat icoane cu Sfanta Ecaterina, Ocrotitoarea Centrului si a Bisericii Mantuleasa, unde isi desfasoara activitatea.

Obisnuiti cu astfel de programe artistice, beneficiarii s-au dovedit a fi foarte iscusiti in creionarea chipului Sfintei Orotitoare. De cum s-au adunat in sala de activitati a Centrului, voluntarii le-au explicat tehnicile de realizare a picturii pe sticla, cu totii manifestand un interes deosebit in invatarea lor.  “Pictura, arta, iconografia, au reprezentat dintotdeauna mijloace de comunicare, cunoastere si relationare directa cu Dumnezeu. In acest sens, si activitatea pe care am initiat-o, ca raspuns la disponibilitatea beneficiarilor de a-L cunoaste si de a se apropia de Dumnezeu, este un foarte bun prilej ca, o data cu lucrul mainilor, mintea si sufletul sa se inalte la Dumnezeu. Este important ca, pe masura ce mintea si sufletul se vor fi apropiat de El, sa poata exista o stare de rugaciune si multumire catre Dumnezeu pentru talantii primiti si pentru orice prilej prin care o incercare se transforma intr-o biruinta”, a precizat Florin Mojoiu, asistent social la Centrul “Sfanta Ecaterina”.

Beneficiarii s-au implicat cu mare bucurie si daruire in aceasta activitate, marturisind ca astfel de actiuni ii ajuta sa fie mai rabdatori, mai atenti la detalii si le dau satisfactia ca au dus la bun sfarsit un lucru de calitate. “Imi place tot ceea ce este frumos, iar noi putem gasi in orice activitate cate ceva care sa ne aduca multumire. Capacitatea de a picta tine de un talent, de darul pe care Dumnezeu ni l-a dat, iar noi trebuie sa fructificam, sa dezvoltam acest dar. Intr-adevar, nu a fost usor sa conturam o icoana, insa fericirea a fost cu atat mai mare, cu cat am depus mai mult efort”, a marturisit Bogdan, in varsta de 32 de ani. La randul ei, Mihaela este incantata ca, alaturi de prieteni, a demonstrat ca dragostea fata de actul artistic, priceperea si atentia sunt foarte importante in activitatile artistice, cu atat mai mult in pictura. “Am stiut de la bun inceput ca, daca am credinta si incredere in fortele mele, voi face un lucru de care sa fiu mandra. Le multumim voluntarilor pentru ca ne-au transmis aceste cunostinte, ca ne-au fost aproape in tot acest timp, ca au vegheat ca acest atelier sa aiba rezultate frumoase, pentru ca ceea ce vedeti ca am pictat li se datoreaza in aceeasi masura”, a adaugat Mihaela, in varsta de 36 de ani.