Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Pregatiri pentru carnaval
Beneficiarii Centrului "Sfanta Ecaterina" confectioneaza masti si coifuri, pentru Carnavalul Toamnei.

          Beneficiarii Centrului de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati “Sfanta Ecaterina” se pregatesc pentru evenimentul pe care il organizeaza an de an si care marchează inceputul unui nou anotimp, “Carnavalul Toamnei”. Pentru acestia este un moment de mare bucurie, pentru ce le da prilejul sa devina, pentru cateva ore, personaje de poveste. Si, pentru ca doresc ca si acest carnaval sa fie magnific, beneficiarii au dat startul pregatirilor, confectionand masti, coifuri si ornamente, pentru a crea o ambianta specifica momentului.

       Reprezentantii asezamantului social detaliaza modul de desfasurare a acestui eveniment, precum si importanta lui pentru beneficiari. “Carnavalul va fi organizat in foisorul de langa Centru, un loc foarte indragit de catre beneficiari. Acestia il vor amenaja dupa propria imaginatie, dupa propriile lor dorinte. Ei vor avea astfel posibilitatea sa devina printi, printese, vrajitori, clovni, pentru ca avem tinutele pregatite. Speram ca si de aceasta data sa participam la un carnaval care ne destinda, sa contribuie la mentinerea unor relatii colegiale, prietenesti, apropiate si de care mai tarziu sa ne amintim cu mare placere”, a spus Daniela Popa, coordonatorul Centrului “Sfanta Ecaterina”. Beneficiarii sunt nerabdatori sa intampine ziua in care sa imbrace costumatiile personajelor de basm, cand vor fi printi si printese. "Sunt incantata ca de fiecare data am ocazia sa particip la “Carnavalul Toamnei”, unde ii vad pe colegii mei in diferite personaje. In plus, este un moment de relaxare, in care simtim ca patrundem pe un alt taram, al povestilor”, a marturisit Andreea Stroia, beneficiara a Centrului. 

       Specialistii care ii coordoneaza subliniaza ca acest gen de activitati au de asemenea un rol esential in procesul de integrare sociala a beneficiarilor, pe care il au in vedere ori de cate ori initiaza actiuni recreative, artistice si educationale. “Prin activitatile care se deruleaza la Centrul "Sfanta Ecaterina" se urmareste evolutia beneficiarilor in procesul integrarii sociale si avem o mare multumire de fiecare data cand apar rezultatele dorite. Pentru ca orice actiune la care ei iau parte reprezinta un castig, o realizare, din acest punct de vedere”, a adaugat Daniela Popa.
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail