Carnavalul Toamnei
Beneficiarii Centrului "Sfanta Ecaterina" au participat la Carnavalul Toamnei.
        Centrul de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati „Sfanta Ecaterina” a organizat in aceasta saptamana, pentru beneficiari, „Carnavalul Toamnei”.

Cu acest prilej, persoanele cu dizabilitati au intrat, pentru cateva ore, in pielea personajelor de poveste, printi arabi si printese, vrajitoare si cenuserese, dar si a interpretilor de muzica populara si usoara. In foisorul amenajat langa centru, beneficiarii au creat o atmosfera de sarbatoare in care noile personaje au fost in centrul atentiei. Reprezentantii asezamantului social marturisesc ca astfel de evenimente in care ii angreneaza pe beneficiari sunt nu doar un prilej de relaxare, ci si pentru strangerea relatiilor de prietenie, pentru socializare, scopul final fiind reinsertia sociala a acestora. „Este o traditie sa organizam, toamna, acest carnaval, in care incercam sa creem o atmosfera de destindere, de prietenie iar fiecare sa jucam un rol. Participarea la astfel de activitati in primul rand ne da mai multa incredere in noi, mai mult curaj, ajuta la stabiliraea unui raport de incredere intre noi si membrii societatii, iar acest lucru nu il putem face decat prin actiuni comune in care sa luam parte impreuna cu persoane din afara centrului, in incercarea de a stabili relatii de cunoastere, de incredere si ajutor reciproc”, a declarat Florin Mojoiu, asistent social la Centrul „Sfanta Ecaterina”.

Beneficiarii au asteptat cu nerabdare acest moment, pentru care s-au pregatit cu mult entuziasm. Astfel, in cadrul orelor de art-terapie, ei au confectionat coifuri, masti si au alte ornamente pe care le-au folosit la infrumusetarea decorului specific carnavalului. Luminita a fost incantata cand in jurul ei s-au perindat numai personaje de poveste si, desi nu a imbracat costumatia unei printese, a purtat un coif in culori deschise si o masca speciala, care i-au adus zambetul pe buze in tot acest timp. „Ma simt minunat. Sunt cu toti prietenii mei, ne simtim bine, ca intr-o familie. Nu o sa uit aceasta zi, pentru ca astazi suntem o poveste”, a spus Luminita. La randul ei, desi a fost costumata mult mai indraznet, intr-o vrajitoare, Monica a fost fericita deoarece cu totii au dat viata unor personaje, chiar daca ea l-a intruchipat pe unul negativ. „Astfel de actiuni ne incurajeaza sa fim creativi, originali, sa indraznim sa fim, sa ne comportam asa cum simtim”, a adaugat Monica. Nici Bogdan nu s-a lasat mai prejos. Un adevarat pirat, Bogdan a fost cel care i-a antrenat pe colegi intr-o atmosfera dinamica si jocuri recreative, experienta de la care sa ramana doar cu amintiri placute. „Mie imi place sa fiu vesel, pentru ca sunt un optimist. Si acum mi-am dorit sa petrecem acest moment frumos, sa fim deschisi, senini, pentru ca asa trebuie privita si viata, in general: cu incredere si optimism”, a incheiat Bogdan.