Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Sa ocrotim Pamantul!
Copiii au participat la sesiunea de informare despre ocrotirea naturii.

         Copiii Centrului social “Sfantul Nicolae” din Filiasi au fost implicati in aceasta saptamana intr-o serie de activitati instructiv-educative, menite sa le dezvolte capacitatea de exprimare orala si non-verbala, imbogatirea culturii generale si sensibilitatea fata de mediu.

      In cadrul activitatii “Sa ocrotim Pamantul!", ei au participat la o sesiune de informare privind protejarea si ocrotirea acestuia, ca metode de protejare a Pamantului copiii enumerand plantarea de copaci si flori pentru un aer curat, aruncarea deseurilor in spatii amenajate si sortarea lor, folosirea de ingrasamant natural pentru sol in locul pesticidelor care il transforma in sol nefertil, dar si evitarea risipirii apei. “Odata cu progresul civilizatiei si cresterea numarului populatiei, rezervele naturale au scazut, iar copiii trebuie sa fie educati sa respecte climatul si natura, prin aceasta activitate urmarindu-se cultivarea sensibilitatii fata de mediu, insusirea cunostintelor despre deseuri, precum si despre reciclarea si valorificarea deseurilor. De asemnea, prin activitatea aceasta s-a dorit dezvoltarea interesului si a responsabilitatii pentru mentinerea unui mediu echilibrat si cresterea gradului de intelegere a relatiei dintre om si mediu, a interdependentei dintre calitatea mediului si calitatea vietii”, a precizat Alexandra Toma, coordonatorul Centrului social “Sfantul Nicolae”. Astfel, la finalul activitatii, copiii au realizat cate un desen in care au ilustrat o natura neatinsa de poluare, enumerand cateva modalitati de protejare a acesteia si beneficiile pe care ea le ofera. “Prin activitatea aceasta am inteles cat de importanta este natura pentru viata noastra si ca aerul curat depinde de actiunile noastre de zi cu zi”, a marturisit Andrei, in varsta de 10 ani.

      O alta activitate desfasurata la Centrul social din Filiasi este piesa de teatru intitulata de copii “Castelul Bantuit”. Astfel, copiii au realizat piesa de teatru, scriind singuri intreg scenariul, replicile, costumatiile si decorul. Aceasta initiativa a copiilor a venit in urma lecturilor doamnei Dorina Bralostiteanu din cadrul parteneriatului realizat cu Biblioteca “Anton Pann”, fiind incurajati si de specialistii centrului social. “Piesa descrie un castel bantuit de spiritele unui rege si soldatii lui, care ajunsesera sub blestemul Reginei Angliei din cauza ca pierdusera razboiul cu nemtii. Dupa ani, doi arheologi vin in castel pentru a descoperi misterul mortii regelui si sunt speriati de prezenta spiritelor cavalerilor. Dupa indelungi cercetari, arheologii ajuta spiritele, gasind o incantatie care sa dezlege blestemul, astfel ca vrajitoarea regina se transforma in cenusa, iar soldatii si regele isi gasesc linistea de veci”, a adaugat Alexandra Toma, care subliniaza ca beneficiarii au dat dovada de multa imaginatie, creativitate si dorinta de afirmare in realizarea acestui act artistic.

 
 
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail