Pelerinaj in Gorj
Beneficiarii Centrului "Sfanta Ecaterina" au vizitat mai multe manastiri din judetul Gorj.

Beneficiarii Centrului de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati „Sfanta Ecaterina” au vizitat in aceasta perioada mai multe manastiri din judetul Gorj, in cadrul unui pelerinaj asigurat de Parohia Mantuleasa.

Insotiti de asistentii sociali ai centrului, beneficiarii au vizitat Manastirea „Sfantul Ioan Botezatorul” – Camaraseasca, Manastirea Icoanei din Crasna, Manastirea Crasna si Manastirea „Sfanta Treime” din localitatea Stramba – Jiu. „Este o traditie in cadrul Centrului Sfanta Ecaterina sa fie organizate pelerinaje si ne bucuram de fiecare data de sprijinul Parohiei Mantuleasa, a preotilor slujitori la acest sfant locas. Cu acest prilej, ne-am inchinat la sfintele moaste ale sfintilor, adapostite de aceste manastiri, le-am prezentat beneficiarilor istoricul sfintelor locase monahale, fiind foarte interesati si curiosi in acelaşi timp de a cunoaste cat mai multe date despre perioadele de restriste pe care le-au traversat manastirile si cum Dumnezeu i-a ajutat pe calugari sa reziste tuturor greutatilor pe care le-au intampinat si sa propovaduiasca in randul credinciosilor, neintrerupt, Cuvantul lui Dumnezeu”, a precizat Florin Mojoiu, asistent social la Centrul „Sfanta Ecaterina”.

Beneficiarii au trait momente de inalta bucurie duhovniceasca, marturisind ca aceste pelerinaje ii ajuta pentru intarirea credintei, ii face mai buni, mai aplecati spre o viata virtuoasa. „Acest pelerinaj ne-a bucurat sufletele, ne-a linistit si mai ales ne-a facut sa ne simtim mai aproape de Dumnezeu, sa simtim dragostea Lui”, a spus Mihaela, beneficiara a centrului. Si Luminita a avut numai cuvinte de multumire pentru darul primit de ea si de colegi, de a vizita sfintele locase monahale. “Asa de mult mi-a placut in pelerinaj, ca sper sa revin cat de curand voi avea posibilitatea. Le multumim parintilor de la Biserica Mantuleasa pentru ca de fiecare data ne sunt alaturi”, a adaugat Luminita. Bogdan a ramas impresionat de istoria plina de date insemnate a manastirilor, de frumusetea lor si de viata curata pe care calugarii I-au inchinat-o lui Dumnezeu.

Asistentii sociali spun ca astfel de actiuni sunt folositoare beneficiarilor, pentru ca au in vedere totodata integrarea lor in societate. “Iesirile in comunitate ii ajuta foarte mult, in primul rand pentru ca iau contact cu societatea, patrund in diferite medii, isi dezvolta capacitatea de adaptare, socializeaza. Ajung ei insisi sa refuze ideea de izolare, sa isi doreasca sa vada oameni noi, sa comunice cu ei, sa isi impartaseasca parererile, sa le asculte pe ale celorlalti si astfel sa se creeze si sa se consolideze puntea de legatura dintre ele, persoanele cu dizabilitati, si restul societatii pentru ca, in fond, cu totii laolalta formam sociatetatea, nu ne separa nimic decat, poate, anumite prejudecati”, a subliniat Florin Mojoiu, asistent social in cadrul Centrului “Sfanta Ecaterina”.