Ziua Camarilor Pline
Centrul "Sfanta Ecaterina" a organizat evenimentul denumit "Ziua Camarilor Pline".

Urmand traditia anilor trecuti, Centrul de informare si consiliere pentru persoanele cu dizabilitati “Sfanta Ecaterina” a pregatit in aceasta perioada un eveniment specific toamnei, Ziua Camarilor Pline, care a avut loc in data de 11 octombrie.

Evenimentul se afla la a cincea editie si reprezinta, pe de o parte, un prilej de a sarbatori cel mai rodnic anotimp din an, iar pe de altă parte, pentru beneficiarii centrului, o ocazie de a da masura talentului lor culinar in pregătirea preparatelor de sezon. In cadrul acestei actiuni, mai multe gospodine cu deficiente de auz din cadrul  Centrului "Sfanta Ecaterina" au prezentat produse culinare specifice toamnei: zacusca, salata de fasole batuta, dovleac la cuptor, prajituri cu gem de prune si struguri, muraturi asortate, pe care, apoi, le-au oferit participantilor spre degustare. Pentru reprezentantii asezamantului social, momentul vine sa completeze seria de activitati organizate din dorinta de a veni in sprijinul beneficiarilor cu initiative care sa le umple sufletul de bucurie si implinire. Daniela Popa, coordonatorul Centrului, martuiseste ca de fiecare data cand se afla alaturi de beneficiari cu asemenea ocazii, simte multumirea realizarii celui mai mare deziderat, acela de a remarca evolutia acestora in demersul integrarii lor socio – profesionale. “ Ma bucur ca in fiecare an avem ocazia sa desfasuram o actiune de promovare prin care demonstram ca persoanele cu deficiente de auz au talentul lor culinar. Cu aceasta ocazie am socializat, am exprimat aprecierea pentru retetele gospodinelor, a fost o atmosfera calda si o ambianta placuta", a precizat Daniela Popa coordonator in cadrul Centrului "Sfanta Ecaterina"din Craiova.

Evenimentul dedicat gospodinelor care reusesc sa prepare cele mai gustoase produse pentru iarna a fost inca unul in care beneficiarele, de data aceasta, au demonstrat ca merita aceasta titulatura, de gospodine care vin mereu cu retete noi, imbunatatite cu fiecare an, care sa faca deliciul celor prezenti la aceasta sarbatoare. “Toamna pentru mine este un anotimp placut imbelsugat si tocmai de aceea sunt prezenta cu entuziasm la aceasta actiune alaturi de celelalte talentate gospodine”, a adaugat Constanta Minca, una dintre beneficiarele care au atras atentia prin combinatia reusita a preparatelor si prin ornamentele cu care si-a asezonat delicatesele. Elena Damian recunoaste ca implicarea la astfel de actiuni ii da satisfactii deosebite, pentru ca se simte valorizata si pentru ca de fiecare data ii convinge pe prietenii ei, prezenti la eveniment, ca este talentata si la bucatarie. “Particip de fiecare data cu mare bucurie la acest eveniment, “Ziua Camarilor Pline”, in care ma simt apreciata pentru pregatirea diverselor preparate culinare de sezon” a completat Damian Elena, beneficiara. Dupa ce au gustat din produsele asezate pe masa, gospodinele si-au dezvaluit secretele de pregatire a produselor culinare si au facut schimb de retete, pentru a-si suprinde si familiile cu prajituri si alte preparate speciale.