Saptamana darurilor
Centrul Aripi de Lumina si Gradinita Petrache Poenaru au desfasurat actiunea "Saptamana fructelor si legumelor donate".

Centrul social „Aripi de Lumina” a incheiat pentru anul scolar 2013 - 2014 un parteneriat cu Gradinita cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” din Craiova, care are cuprinse o serie de actiuni educationale si recreative.

O prima activitate din cadrul parteneriatului a avut loc in aceste zile, intitulata „Saptamana fructelor si legumelor donate”, care i-a implicat nu doar pe micuti, ci si pe parintii acestora. La initiativa cadrelor didactice, parintii prescolarilor au preparat si daruit Centrului, pentru beneficiari, produse pentru iarna, precum borcane cu zacusca, compot, gem. Pentru ca darurile sa fie personalizate de catre cei mici, copiii au decorat in stilul propriu toate aceste borcane, ornandu-le cu diverse imagini si mesaje adresate prietenilor aflati in grija Asociatiei Vasiliada. „Activitatea s-a desfasurat in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara si a vizat educarea copiilor la varste foarte mici in spiritul prieteniei si intrajutorarii, al respectului si al grijii fata de semeni, trezirea unor sentimente de toleranta si apropiere fata de persoanele mai putin norocoase. Atat copiii, cat si parintii invata sa fie mai buni, mai sensibili, empatici, incercand sa creeze momente speciale pentru copiii aflati in dificultate. Prin intermediul acestei actiuni comunitare se creeaza momente deosebite in viata celor care primesc, dar si a celor care daruiesc, este stimulat comportamentul participativ al copiilor”, a precizat Renata Banescu, psihopedagog la Centrul social “Aripi de Lumina”. Colaborarea dintre institutia de invatamant prescolar si Asociatia Vasiliada a fost primita cu bucurie de cadrele didactice, care subliniaza ca, pe parcursul acestui an, vor continua sa deruleze astfel de activitati folositoare pentru copii cat si pentru colegi, deoarece cultiva spiritul de solidaritate, de comuniune, sentimentul de dragoste si prietenie. “Ne bucuram ca Gradiniţa “Petrache Poenaru”, condusa de doamna director, profesor Iordache Alina Marilena, contribuie la realizarea unui program pe cat de placut, pe atat de util semenilor nostri. Le multumim in primul rand parintilor acestor copii care au raspuns cu toata deschiderea apelului nostru de a face o fapta buna, de a arata copiilor modele de comportament, le suntem multumitori de asemenea pentru dragostea pe care au manifestat-o atunci cand au venit la noi cu aceste preparate. Dincolo de actul in sine, cel mai important lucru ramane atitudinea lor, una de daruire”, a subliniat Elena Stefanica, coordonator al Programului Educational Strategia Nationala de Actiune Comunitara din cadrul Gradinitei „Petrache Poenaru”.

Darul parintilor si al Gradinitei a adus fericire pe chipurile copiilor Centrului „Aripi de Lumina”, care au invatat, inca o data, ca orice gest frumos facut de cei din jur este un prilej de a lega prietenii, de a arata exemple pozitive de comportament. „Multumim parintilor si doamnelor educatoare pentru aceste cadouri. Sa fiti convinsi ca si dragostea noastra fata de voi este la fel de sincera!”, le-a transmis Lourdes. Impresionata de aceste cadouri a fost si Andra, care isi exprima recunostinta fata de parinti si cadre didactice, cat si fata de copilasi, pentru implicarea lor prin ornarea borcanelor cu praparate de iarna. „Copiii de gradinita, chiar daca nu pot inca sa scrie, reusesc sa se exprime prin cuvinte, prin simboluri sau decoratiuni. De-abia asteptam sa ne intalnim si sa ne cunoastem! Borcanele de diferite dimensiuni sunt pline cu tot felul de bunatati. Imi dau seama destul de bine cum parintii acestor copii au facut acest efort financiar, pentru a face posibila pregatirea si donarea preparatelor de toamna. Le multumim din suflet! Sunt minunati”, a adaugat Andra.