Poezii si arta culinara
Copiii Centrului Aripi de Lumina au pregatit un program artistic.

Copiii Centrului social „Aripi de Lumina” au participat la o activitate speciala in aceasta saptamana, alaturi de prietenii lor de la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu”. Astfel, elevii din cadrul Colegiului i-au vizitat pe beneficiarii Asociatiei Vasiliada, fiind intampinati cu un program artistic special.

Cu acest prilej, purtand masti cu diverse forme, copilasii au recitat poezii si le-au daruit elevilor Colegiului daruri simbolice. Activitatea a culminat cu pregatirea unor preparate culinare, fiind astfel un moment in care au relationat, au schimbat pareri si au dezvoltat prietenii. „Activitatea pregatita de copiii nostri face parte din proiectul "Voluntariat pentru Coeziune Sociala". In urma participarii la activitatile de voluntariat, copiii vor dobandi experienta in aria relationarii cu beneficiarii serviciilor sociale, isi vor dezvolta aptitudini in domeniul voluntariatului in sfera sociala, abilitati de relationare interpersonala, comunicare, lucrul in echipa, dezvoltarea cunostintelor, aptitudinilor si valorilor elevilor pentru realizarea unor interventii sociale in solutionarea sau ameliorarea situatiilor de risc. De asemenea, prin intermediul acestor activitati care se desfasoara in cadrul parteneriatului, se cultiva responsabilitatea sociala a copiilor voluntari fata de persoanele aflate in dificultate, respectiv copii care provin din familii dezavantajate social, beneficiari ai Asociatiei Vasiliada”, a precizat Renata Banescu, psihopedagog la Centrul social „Aripi de Lumina”. Cadrele didactice din cadrul Colegiului National Economic vorbesc despe o colaborare rodnica incheiata cu Asociatia Vasiliada, sperand totodata ca aceasta va continua cu activitati la fel de folositoare copiilor. „Colegiul nostru continua parteneriatul inceput in anii anteriori cu Centrul "Aripi de Lumina". Ca sa pastram traditia, pentru ca elevii nostri au ca specializare alimentatia, am continuat sa gatim impreuna, sa cooperam unii cu altii, sa invatam sa comunicam, sa ne simtim bine impreuna si speram ca si pe viitor aceste lucruri sa aiba o finalizare frumoasa”, a adaugat prof. Ana  Paraschivescu, de la Colegiul Economic „Gheorghe Chitu”.

Copiii s-au bucurat de momente deosebite petrecute impreuna, profitand de prezenta oaspetilor pentru a vedea astfel cat de talentati sunt acestia, si la bucatarie. „Am facut sandwich-uri pe care le-am ornat in forme foarte vesele. Sunt fericita ca ne-am intalnit cu prietenii nostri mai mari, de la care avem multe lucruri de invatat”, a marturisit Alina. La randul ei, Lourdes recunoaste ca cel mai important castig a fost acela de a lucra in echipa, de a petrece intr-un mod folositor timpul cu elevii Colegiului, ca familia Asociatiei Vasiliada s-a marit, datorita apropierii acestor prieteni si ca bucuria va fi mereu aceeasi, ori de cate ori vor avea posibilitatea sa fie implicati laolalta in astfel de activitati.