Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Activitati artistice
Copiii Centrului Aripi de Lumina au pictat pe lut.

 

      Beneficiarii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada au participat in aceasta saptamana la numeroase activitati de terapie ocupationala, menite sa le dezvolte imaginatia, creativitatea si sa consolideze relatiile de grup. In cadrul acestor programe, copilasii Centrului „Aripi de Lumina” au dat startul activitatilor de confectionare de obiecte pentru sarbatorile de iarna. Coordonati de specialistii asezamantului, micutii au inceput sa lucreze obiecte din lut, sa realizeze felicitari si semne de carte, destinate campaniilor de iarna.  "In fiecare an ne pragatim pentru sarbatoarea Craciunului, asa incat si de aceasta data am avut initiativa, primita cu drag de catre copii, de a realiza semne de carte, felicitari si alte obiecte frumoase, pentru campaniile specifice acestei perioade. Cu fiecare astfel de prilej, copiii se implica in mod deosebit in aceste programe care, dincolo de faptul ca le dezvolta aptitudinile artistice, consolideaza relatiile de prietenie", a precizat Renata Banescu, psihopedagog la Centrul "Aripi de Lumina".

     De la Centrul "Aripi de Lumina" nu au lipsit actiunile recreativ – educationale, astfel ca saptamana a debutat cu implicarea beneficiarilor in jocul educativ „Respect si Politete”. Indrumati de voluntarii Centrului, copiii au vorbit pe marginea acestei teme si au organizat un exercitiu aplicativ, jucand roluri care sa exemplifice gesturi de respect si politete. „Cunoscand faptul ca politetea este aspect al comportarii civilizate, atitudine superioara de respect pentru semeni, in prima parte a lucrului cu copiii a fost evidentiata cu ajutorul brainstorming-ului multitudinea de sensuri ale acestui termen, rezultand cuvinte cheie precum: grija, corectitudine, respect, amabilitate, delicatete, bun simt, altruism, sinceritate. In urmatoarea etapa, copiii au concretizat cu ajutorul jocului de rol diverse situatii in care au folosit formule de politete. Copiii au participat activ in cadrul sarcinilor de lucru, manifestand interes si dezinvoltura. In ultima parte a activitatii au fost prezentate concluziile referitoare la rolul bunelor maniere in societate si importanta utilizarii acestora. Scopul activitatii a fost de a invata si a promova bunele maniere (acasa, la scoala, in mijloacele de transport, pe strada) si buna cuviinta”, a adaugat Renata Banescu.

       De activitati speciale au avut parte si copilasii Centrului „Sfantul Vasile cel Mare” din Targu Jiu, care au participat, in cadrul orelor de art - terapie, la realizarea unui decor de toamna original. Copilasii au realizat astfel felinare, colaj cu ajutorul frunzelor, pictura pe conuri de brad si pictura pe hartie. „Scopul acestor activitati a fost de a dezvolta oportunitati de valorizare a talentului, a abilitatilor artistice si de a stimula potentialul creativ al fiecarui beneficiar. Ne-am bucurat si de aceasta data de participarea cu mare interes a copiilor, care au venit cu idei originale si care au dat dovada de mare talent in realizarea creatiilor artistice”, a subliniat Andreea Clenciu, pedagog social in cadrul Centrului „Sfantul Vasile cel Mare”. Un program deosebit se desfasoara in aceasta perioada si la Centrul de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati „Sfanta Ecaterina”. Aici, beneficiarii au inceput confectionarea de bratari, pe care le vor darui cu prilejul Zilei Persoanelor cu Dizabilitati, din data de 3 decembrie.
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail