Rezultate in cadrul M.A.R.E.
Copiii Centrului de zi "Iasomia" au fost implicati in activitati de terapie ocupationala.

Proiectul „Motivat, Altruist, Responsabil si Eficient“ – M.A.R.E., implementat de Asociatia „Vasiliada“ - filiala Targu Jiu, a intrat intr-o noua etapa. Tinerii Centrului de Resursa de Voluntari au participat la un training constand in doua module: voluntariat si implicare activa in domeniul social.  La finalul celor doua module, tinerii au avut posibilitatea sa isi exprime creativitatea si dorinta de a-si ajuta semenii aflati in nevoie printr-o serie de activitati utile.

Implicarea loc activa si ideile lor inovatoare au dus la rezultate deosebite, prin care peste 90 de beneficiari indirecti au primit sprijinul de care aveau nevoie. Dintre acestia, 17 copii internati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Targu Jiu au fost implicati de voluntarii Asociatiei „Vasiliada“- filiala Targu Jiu in activitati artistice, in cadrul carora au desenat, 37 de elevi integrati in doua centre de zi, „Sfantul Vasile cel Mare“ si „Iasomia”, si 20 de vârstnici din Centrul „Magnolia“ au desfasurat activitati de art-terapie, 17 elevi cu deficiente multiple de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva au desfasurat, la randul lor, cu sprijinul voluntarilor, activitati de terapie ocupationala. “Constienta de eficacitatea dezvoltarii unui sistem de voluntariat la nivelul judetului Gorj, Asociatia Vasiliada, filiala Targu Jiu, doreste ca prin implementarea proiectului M.A.R.E. sa promoveze valorile voluntariatului. Se urmareste oferirea de sanse egale si nediscriminatorii tuturor tinerilor dornici de implicare activa in rezolvarea problemelor din societate si sprijinirea acestora pentru a depasi izolarea si anonimatul, obținand deschidere spre viata publica”, a precizat parintele Ciprian Sirbu, director executiv al Asociatiei Vasiliada, filiala Targu Jiu.

Proiectul „Motivat, Altruist, Responsabil si Eficient“, implementat de Asociatia „Vasiliada“ - filiala Targu Jiu, este finantat cu sprijinul municipiului Targu Jiu si al Consiliului Local Targu Jiu. Grupul tinta al proiectului este compus din 20 de tineri cu varste cuprinse intre 14 - 35 de ani, care se vor implica in patru activitati menite sa vina in sprijinul a peste 150 de beneficiari indirecti (copii, varstnici si persoane cu dizabilitati). Activitatile proiectului se vor desfasura in Municipiul Targu Jiu, pe o perioada de trei luni. Informatii cu privire la desfasurarea activitatilor din cadrul acestui proiect vor fi postate periodic pe blogul dedicat proiectului www.proiectmare.blogspot.com.