Program artistic
Copiii au pregatit un program artistic, in cadrul caruia au recitat poezii si au interpretat cantece.

Beneficiarii Centrului social de urgenta pentru persoane fara adapost „Sfantul Vasile”, al Asociatiei Vasiliada, au primit ieri vizita copilasilor de la Gradinita cu Program Prelungit „Sfanta Ana” din Craiova.

Insotiti de doamnele educatoare, prescolarii si beneficiarii Asociatiei Vasiliada au sustinut un program artistic, constand in cantece si poezii. Totodata, cu prilejul „Saptamanii fructelor si legumelor donate”, copiii de la gradinita au daruit persoanelor fara adapost pachete cu fructe si legume, actiunea inscriindu-se in programul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara. „Scopul acestei actiuni a fost sensibilizarea prescolarilor, educatoarelor si parintilor din unitatea de invatamant cu privire la situatia dificila in care se afla copiii afectati de lipsa de alimente si formarea si dezvoltarea competentelor in domeniul educatiei pentru voluntariat in randul copiilor, in vederea constientizarii si exercitarii cetateniei europene active. Prin implicarea copiilor, dupa puterile lor, in activitati de voluntariat, dezvoltam la acestia responsabilitatea si sensibilitatea fata de semenii lor, stima de sine si devotamentul fata de ideile civice”, a precizat prof. Istudor Tatiana Camelia, directoarea Gradinitei “Sfanta Ana”, care s-a aflat alaturi de copii, la acest moment special. Reprezentantii Asociatiei Vasiliada au avut numai cuvinte de multumire pentru acest gest, “care ne umple sufletele de bucurie atat noua, cat si persoanelor aflate in nevoie, pe care Asociatia Vasiliada le are in grija. Aceasta vizita inseamna pentru noi in acelasi timp legarea unei prietenii cu oameni deosebiti, care ne arata ca a face fapte bune reprezinta pentru ei un principiu de viata”, a adaugat Tamara Piele, asistent social in cadrul Centrului “Sfantul Vasile”.

Beneficiarii s-au aratat incantati de participarea la acest eveniment si si-au exprimat totodata dorinta de a-si revedea noii prieteni. “M-a impresionat sa vad copii facand, la varste mici, fapte asa de frumoase, care pot fi exemplu pentru oricine. Speram sa ne reintalnim, sa ne mai viziteze, pentru ca bucuria noastra va fi de fiecare data enorma”, a marturisit Iuliana, beneficiara a Centrului. La randul ei, Maria a primit surpriza venita din partea copiilor cu multa bucurie. “Ziua aceasta ne va ramane cu drag in amintire si in inimile noastre. Le dorim acestor copii sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod la fel de placut, incat sa lumineze viata celor din jur”, a adaugat Maria, beneficiara a Centrului “Sfantul Vasile”.