Pregatiri pentru sarbatori
Copiii Centrului "Sfantul Nicolae" confectioneaza stelute pentru bradul de Craciun.

Copiii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada au inceput pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Indrumati de coordonatorii si asistentii sociali ai asezamintelor, beneficiarii lucreaza felicitari cu modele si mesaje speciale, ornamente pentru pomul de Craciun, si sunt in toiul repetitiilor pentru concertele de colinde care vor fi sustinute cu acest prilej.

Ca in fiecare an, copiii Centrului social “Aripi de Lumina” au realizat, pe langa felicitari, obiecte din lut cu modele specifice acestui sezon, ca si colegii lor de la Centrul „Sfantul Vasile” din Targu Jiu, care au confectionat traditionalele decoratiuni pentru pomul de Craciun. Beneficiarii Centrului „Sfantul Nicolae” din Filiasi au realizat din hartie decorul de iarna al salii de activitati, confectionand fulgi de zapada, stelute, oameni de zapada, ingerasi, braduti, un Mos Craciun de mari dimensiuni, si ornamente pentru bradul de Craciun, precum stelute, ghirlande din hartie, clopotei si conuri de brad pictate. De asemenea, copilasii pregatesc pentru Craciun o serbare ce consta intr-o sceneta, poezii si colinde, dintre care amintim "Astazi s-a nascut Hristos", "Steaua sus Rasare", "Colindita", "Domn, Domn, sa-naltam" si "Mos Craciun”, activitati asezate sub genericul "Bucuriile sarbatorilor de iarna". "Toate aceste activitati ce includ pictura, decupajul si confectionarea de oranamente, avand ca tema iarna si sarbatorile de iarna, au ca scop dezvoltarea creativitatii, a imaginatiei si a expresivitatii, precum si dezvoltarea spiritului de echipa si cooperarea. Astfel, repetitiile pentru serbarea de  Craciun ii ajuta pe copii sa-si formeze tinute corporale corecte in timpul repetitiilor, dar si sa diferentieze auditiv inaltimea sunetelor muzicale”, a declarat Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului “Sfantul Nicolae”.

Micutii asteapta cu nerabdare sarbatorile de Craciun, cand vor desfasura programe artistice deosebite. "Am fost fericit sa iau parte la aceste activitati, deoarece ne fac sa simtim ca vin sarbatorile de iarna, si am invatat totodata lucruri noi: cum sa confectionam fulgi de nea cu diferite modele, dar si ghirlande de iarna", a marturisit Catalin, in varsta de 12 ani. Alexandru este incantat ca poate lucra asemenea ornamente si spune ca deja a transmis mai departe tainele acestei indeletniciri. "Sunt bucuros ca eu si colegii mei suntem implicati in aceasta serbare. Am fost foarte multumit de cum am realizat fulgii de nea din hartie si conurile de brad, astfel incat i-am invatat si pe colegii mei de clasa, cat si pe fratiorul meu, sa lucreze, la randul lor, aceste obiecte", a adaugat Alexandru, in varsta de 13 ani.