"ColinDar cu Paula Seling"
Paula Seling si Ducu Bertzi, alaturi de Corul „Anghelos”, al Scolii Speciale "Sfantul Vasile".

Asociatia Vasiliada a organizat miercuri, 4 decembrie, cea de-a VII-a editie a concertului de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a fost gazduit de Sala Mare a Teatrului National “Marin Sorescu” si s-a desfasurat in prezenta Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

Alaturi de Paula Seling, pe scena au urcat si cunoscutul interpret de muzica folk, Ducu Bertzi, Grupul Psaltic „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, si Corul "Anghelos", format din elevi cu deficiente de auz si vorbire de la Scoala Speciala "Sfantul Vasile" din Craiova, care au transpus in limbaj mimico - gestual o parte din colindele interpretate de Paula Seling. Concertul a fost deschis prin cuvantul de binecuvantare al Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu, care a vorbit celor peste 600 de spectatori despre semnificatia sarbatorii Nasterii Domnului si a felicitat demersul organizatorilor. „In fiecare an, asteptam cu nerabdare si cu emotie religioasa sarbatoarea Nasterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Traim aceste emotii sfinte, indiferent de varsta pe care o avem. Gasim de fiecare data in sufletul nostru aceleasi sentimente de copil care asteapta cu bucurie o sarbatoare permanent bogata in simtaminte si in taine ceresti. Este cu adevarat Taina mantuirii noastre. Mântuitorul nostru Iisus Hristos se intrupeaza, se face Om, pentru mantuirea noastra. El vine pentru ca noi sa putem sa devenim copii ai lui Dumnezeu, sa ne unim cu Dumnezeu, sa traim viata fericita, si toate acestea le face pentru ca ne iubeste”, a precizat Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Irineu.

"Asociatia Vasiliada este ca o raza de lumina pentru oameni"

Intr-un interviu acordat Biroului de presa al Arhiepiscopiei Craiovei, Paula Seling vorbeste despre bucuria pe care o traieste in fiecare an, cand reuseste sa aduca un dar, prin colindele sale, atat celor prezenti la concerte, cat si persoanelor cu dizabilitati, beneficiari ai Asociatiei Vasiliada, catre care se indreapta fondurile obtinute in urma acestor evenimente caritabile. „Asociatia Vasiliada este ca o raza de lumina pentru foarte multi oameni care nu stiu cum sa depaseasca greutatile vietii acesteia. Sunt foarte multi copii si oameni in varsta care nu au un ajutor si carora Asociatia Vasiliada le ofera sprijinul de care au nevoie. Personal cunosc astfel de cazuri. Privesc existenta Asociatiei Vasiliada ca o mana a lui Dumnezeu, unul dintre mijloacele prin care Dumnezeu face minuni aici, in lumea noastra, ca o iubire foarte mare pentru oameni. Voi participa cu siguranta la aceste concerte in fiecare an, si pe viitor, pentru ca spectacolul «ColinDar» a devenit deja o traditie”, a declarat Paula Seling.

Fondurile obtinute in urma acestui eveniment vor fi orientate catre Programul de sprijin pentru tinerii cu dizabilitati, implementat de Asociatia Vasiliada. “ColinDAR cu Paula Seling este evenimentul care reuneste intr-un frumos gest filantropic sute de craioveni si artisti consacrati. Suntem onorati ca doamna Paula Seling ne sustine  in acest demers, ajungand astfel ca anul acesta sa putem organiza cea de-a 7-a editie a concertului caritabil in beneficiul tinerilor cu dizabilitati”, a declarat parintele Adrian Stanulica, presedintele Asociatiei Vasiliada.

Parteneri la acest eveniment sunt Studioul Teritorial TVR Craiova, Radio Kiss FM si Radio România Oltenia – Craiova, Librarie.net, Floraria Iris, Cofetaria Vivien.