Serbari de Sfantul Nicolae
Copiii Centrului Aripi de Lumina au recitat poezii si au cantat colinde, de Mos Nicolae.

Copiii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada au participat joi, 5 decembrie, la serbari inchinate Sfantului Nicolae.

Cu acest prilej, beneficiarii Centrului social „Sfantul Nicolae” din Filiasi, ai Centrului social „Aripi de Lumina” si ai Centrului social „Sfantul Vasile cel Mare” din Targu Jiu au recitat poezii, au cantat colinde si au primit daruri de la Mos Nicolae. „Ziua sarbatorii Sfantului Nicolae este o zi speciala pentru centrul nostru, deoarece il sarbatorim pe Sfantul Nicolae, care este si Ocrotitorul asezamantului social unde ne desfasuram activitatea zi de zi. Cu aceasta ocazie, am ascultat cu emotie colindele cantate de copilasi si poeziile recitate, rugandu-l pe Sfantul Nicolae sa ne ocroteasca in toate lucrurile pe care le facem”, a precizat Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului „Sfantul Nicolae” din Filiasi. Copilasii Centrului „Aripi de Lumina” si ai Centrului social multifunctional „Best - Life”, al Arhiepiscopiei Craiovei, au primit vizita prietenilor lor din clasa I - C de la Colegiul National „Fratii Buzesti” si au organizat un scurt concert de colinde, fiind aplaudati atat de cadrele didacice cat si de parinti micutilor. La final, au primit diplome realizate de Andra Protopopescu, beneficiara a Centrului „Best - Life” si daruri din partea Colegiului National „Fratii Buzesti”, Colegiului Tehnic Energetic si Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane din Craiova, cu sprijinul presedintei Adriana Bursuc. „M-am implicat cu mare drag, atat eu, personal, cat si elevii mei de la Colegiul National „Fratii Buzesti” si parintii acestora, prin strangerea de jucarii si dulciuri pe care sa le daruim prietenilor nostri din cadrul Asociatiei Vasiliada. Copiii si-au donat cele mai frumoase jucarii si, impreuna cu parintii, am putut infaptui acest gest frumos”, a subliniat prof. Oana Costache, profesor pentru invatamant primar la Colegiul National "Fratii Buzesti", institutie de invatamant cu care Centrul „Aripi de Lumina” are incheiat un parteneriat.

Copilasii au fost foarte incantati ca au putut oferi un spectacol de calitate celor prezenti si ca Mos Nicolae a venit la ei incarcat cu daruri. „Am cantat colinde, pentru ca imi plac nespus de mult si pentru ca astfel simt ca se apropie Craciunul. Cred ca Mos Nicolae ne iubeste pe toti si ca are mereu cate un dar pentru fiecare dintre noi”, a spus Alina, beneficiara a Centrului „Aripi de Lumina”. Verisoara sa, Adela, a fost fericita pentru ca, prin aceste colinde, a putut sa ii multumeasca Sfantului Nicolae pentru toata ocrotirea si dragostea pe care o are pentru familia sa. „De sarbatori, sunt bucuroasa fiindca sunt alaturi de bunica si de verisori, pe care ii iubesc enorm. Sfantul Nicolae sa ne aduca in primul rand sanatate tuturor”, a adaugat Adela.