Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Caravana cu Povesti
Rezultatele proiectului "Caravana cu Povesti", la un an de la implementare, au fost ieri prezentate in cadrul unei conferinte de presa.
 

        Peste 210 copii din cinci comunitati defavorizate ale judetului Dolj au beneficiat, in ultimele 12 luni, de activitatile proiectului „Caravana cu Povesti”. Rezultatele proiectului, la un an de implementare, au fost prezentate joi, 12 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Centrul „Mitropolit Firmilian”.

     Cu sprijinul asigurat de CEZ ROMANIA, Asociatia Vasiliada in parteneriat cu Asociatia Fapte Bune pentru Comunitate a initiat, incepand cu luna decembrie 2012, un inedit proiect socio-educativ, pentru copiii care traiesc in mediul rural, din judetul Dolj. Proiectul „Caravana cu Povesti” si-a propus sa dezvolte interesul copiilor din comunitati rurale sarace de a citi povesti, crescand astfel cu modelele si eroii din basmele romanesti. In cele 12 luni de implementare a proiectului, peste 210 de copii din localitatile Lipovu, Ocolna, Busu, Salcuta si Salcia, au avut posibilitatea de a se intalni cu voluntarii celor doua asociatii, in mai multe ateliere de lucru, in cadrul carora acestia au citit copiilor basme romanesti si i-au implicat in diferite activitati de dezvoltare personala, pornind de la morala povestilor citite.

      Dna Mirela Dima, Directorul Executiv CEZ Vanzare si reprezentantul Grupului CEZ in Romania in cadrul conferintei de presa, descrie acest proiect ca fiind „unul din proiectele in care echipa CEZ a investit foarte mult suflet. Este minunat ca am putut aduce zambetul pe fetele copiilor, iar acest lucru ne-a adus mari satisfactii. In cele 12 luni de la implementare, proiectul si-a dovedit utilitatea. Micutii au invatat sa fie eroi si mai ales care este diferenta dintre bine si rau. Consideram ca promovarea valorilor printre cei mici poate reprezenta punctul de plecare in dezvoltarea dragostei lor fata de cultura, literatura si educatie. Sprijinind copiii, sprijinim viitorul”.

     Avand in vedere succesul acestui proiect si bucuria copiilor prilejuita de fiecare intalnire cu „lumea povestilor”, si intelegand ca un astfel de proiect este necesar a fi derulat in cat mai multe comunitati din mediul rural, CEZ ROMANIA analizeaza posibilitatile de a sustine Asociatia Vasiliada si Asociatia Fapte Bune pentru Comunitate pentru a extinde proiectul si intr-un alt judet din Oltenia. De asemenea, Pr. Adrian Stanulica, Presedintele Asociatiei Vasiliada, descrie importanta acestui proiect in educatia copiilor, adresand totodata multumiri reprezentantilor institutiei partenere, pentru implicarea lor in derularea proiectului: “Acest proiect a avut rolul de a aduce copiilor din cinci comunitati sarace ale judetului Dolj bucuria povestilor, bucuria intalnirii cu eroi din basmele populare romanesti, si in acelasi timp ne-a adus si noua aminte de eroii basmelor noastre din copilarie si de felul in care aceste povesti ne-au marcat. Trebuie subliniat ca acest proiect a crescut foarte frumos in cele 12 luni, iar dezvoltarea si maturizarea acestui proiect nu ar fi fost posibila daca nu am fi intalnit in partenerii nostri oameni dedicati, responsabili social, interesati de felul in care se deruleaza proiectul”.

 
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail