Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Un mediu curat
Copiii Centrului Sfantul Nicolae au ecologizat spatiul de joaca.

      Copiii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada au participat in aceasta saptamana la o serie de activitati instructiv- educative si de ecologizare a mediului. Initiatorii programului de ecologizare a spatiului de joaca, beneficiarii Centrului social “Sfantul Nicolae” din Filiasi, au fost implicati de specialistii asezamentului social in activitatea “Un mediu curat”.

       Dupa cum ne-a marturisit Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului social din Filiasi, micutii sunt dornici de fiecare data sa realizeze ecologizarea mediului in care isi petrec timpul, la Centrul “Sfantul Nicolae”. "Activitatile de saptamana aceasta au avut ca scop ecologizarea spatiului de joaca, prin formarea si consolidarea de abilitati practice, formarea si exersarea unor deprinderi de ingrijire si ocrotire a mediului inconjurator, in vederea educarii unei atitudini pozitive fata de acesta”, a precizat Alexandra Vopsitoru. Ecologizarea a reprezentat in aceasta saptamana elementul tematic si la Centrul social “Aripi de Lumina” din Craiova. Aici, copilasii au participat la activitati de informare privind importanta protejarii mediului inconjurator, punctand posibilitatea reciclarii unor materiale. “Activitatea desfasurata a vizat cunoasterea si utilizarea notiunilor de mediu in descrierea si explicarea unor fenomene obiective si a relatiilor din mediul natural, dezvoltarea spiritului de observare, cercetare la copii si formarea unui set de valori pozitive fata de mediu si a motivatiei de a participa la mentinerea calitatii mediului. Scopul a constat in insusirea unor comportamente eco-civice, comportamente pozitive fata de natura, dezvoltarea responsabilitatii fata de mediu, respect, ocrotire, dezvoltarea motivatiei si abilitatilor de a participa la imbunatatirea starii mediului. Feadback-ul a fost obtinut cu ajutorul formularii de intrebari, completarea unor propozitii lacunare, a unor rebusuri, sfaturi ecologice, realizarea unor desene, toate acestea ilustrand modalitati de refolosire a materialelor reciclabile”, a subliniat Renata Banescu, psihopedagog in cadrul Centrului “Aripi de Lumina”.

      Copilasii au fost incantati de tema aleasa pentru a le fi prezentata, mentionand ca vor continua sa incurajeze pastrarea unui mediu inconjurator curat. “Atata vreme cat natura este curata, cata vreme noi vom fi atenti sa o ocrotim, ne ajutam, practic, pe noi. Pentru ca un mediu sanatos ne ajuta sa avem un organism sanatos. Nu trebuie sa asteptam sa faca altii ordine, nu trebuie sa fim indiferenti, ci sa aratam ca ne pasa de ce se intampla in jurul nostru si sa dam noi insine un exemplu de implicare”, a subliniat Adela, beneficiara a Asociatiei Vasiliada.

 
Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail