Proiectul M.A.R.E., la final
Rezultatele proiectului M.A.R.E. au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa.

Proiectul “Motivat, Altruist, Responsabil si Eficient” - M.A.R.E., implementat de Asociatia Vasiliada, filiala Targu Jiu a ajuns la final. Rezultatele proiectului au fost prezentate vineri, 31 ianuarie, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul Asociatiei Vasiliada – Targu Jiu.

La eveniment au participat Nicu Baiu, directorul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Targu Jiu, Teodora Ciobanu, director al Directiei Publice de Protectie Sociala si reprezentant al Primariei Municipiului Targu Jiu, reprezentanti ai Centrului pentru varstnici Magnolia, ai Spitalului Judetean de Urgenta, Sectia de Pediatrie si voluntari ai proiectului M.A.R.E.  "In cadrul proiectului au fost implicati 31 de voluntari, au fost incheiate trei parteneriate cu institutii din Targu Jiu si au primit sprijin peste 150 de beneficiari indirecti: copii cu risc de abandon social, beneficiari ai Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Targu Jiu, varstnici si copii internati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu. Totodata, s-au pus bazele unor noi colaborari cu institutiile implicate in proiect si cu alte institutii publice si private in vederea asigurarii sustenabilitatii proiectului", a precizat parintele Ciprian Sirbu, presedintele Asociatiei Vasiliada, filiala Targu Jiu. De asemenea, prin implementarea acestui proiect s-a reusit infiintarea unui centru de voluntariat, menit sa contribuie la dezvoltarea atitudinii civice a tinerilor. Tinerii implicati au fost instruiti si au dobandit experienta in voluntariat, avand astfel posibilitatea de a se exprima si implica in rezolvarea problemelor comunitatii. Constienta de eficacitatea dezvoltarii unui sistem de voluntariat la nivelul judetului Gorj, Asociatia Vasiliada, filiala Targu Jiu, a dorit ca prin implementarea proiectului M.A.R.E. sa promoveze valorile voluntariatului. Printre subactivitatile derulate in cadrul proiectului amintim „Invata-l sa creasca mare”, care a avut ca beneficiari directi 5 dintre voluntarii proiectului si s-a adresat copiilor internați in Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal din Tirgu Jiu. Prin aceasta subactivitate s-a urmarit dezvoltarea spriritului practic al copiilor prin activitati de terapie ocupationala”, a adaugat  presedintele Asociatiei Vasiliada - Targu Jiu.

De asemenea, voluntarii proiectului s-au implicat si in prevenirea abandonului scolar din Municipiul Targu Jiu, alaturi de membrii Asociatiei Vasiliada. Astfel, prin subactivitatea ,,Aban don't”, 5 dintre voluntarii centrului s-au ocupat de promovarea importantei scolarizarii prin activitati de art-terapie si educatie prin aventura. Prin subactivitatea ,,Fii liber ... exprima-te” s-a urmarit implicarea voluntarilor in activitati de educatie non-formala si ergo-terapie cu copii cu dizabilitati din Municipiul Targu Jiu. Subactivitatea ,,Casa bunicilor  - a fost o campanie despre bunici, pentru bunici. Prin aceasta actiune, voluntarii si-au propus sa constientizeze comunitatea asupra importantei pe care trebuie acordate bunicilor, prin reflectarea asupra termenului de ,,batran” si necorelarea acestuia cu cel de ,,inutil”. Astfel, campania i-a adus pe voluntari alaturi de varstnici, pe care i-au implicat in activitați de ergo-terapie.

Proiectul „Motivat, Altruist, Responsabil si Eficient” – M.A.R.E. a fost finantat cu sprijinul Primariei Municipiului Targu-Jiu si al Consiliului Local Targu-Jiu. Activitatile proiectului s-au desfasurat in Municipiul Targu Jiu, pe o perioada de trei luni. Mai multe detalii despre serviciile sociale oferite in cadrul proiectului si despre rezultatele acestuia pot fi gasite pe blogul www.proiectmare.blogspot.com.