Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Dezbateri educative
Beneficiarii Centrului "Sfantul Vasile" au participat la dezbateri pe teme educative.

        Beneficiarii Centrului social de urgenta pentru persoane cu dizabilitati “Sfantul Vasile” au participat in aceasta perioada la o serie de activitati instructiv – educative, cu rol in formarea si dezvoltarea lor psiho – sociala.

      “Despre bucuriile si incercarile vietii” este o tema pe care persoanele aflate in grija Asociatiei Vasiliada au dezbatut-o in aceste zile, cand numarul celor veniti la centru a crescut, asa cum se mereu se intampla in sezonul rece. Astfel, cei care in ultimele saptamani au ajuns la Centrul "Sfantul Vasile", din cauza temperaturilor scazute de afara, au avut prilejul de a-si cunoaste colegii si de a relationa cu acestia, impartasindu-le si celor cazati deja aici despre incercarile prin care au trecut. La randul lor, ceilalti beneficiari avut ocazia sa le povesteasca despre activitatile la care participa in cadrul asezamantului, care au drept scop reintegrarea lor socio-profesionala. O alta dezbatere folositoare beneficiarilor a fost pe tema „Lipsa educatiei si consecintele ei asupra vietii noastre”, care a evidentiat urmarile nefaste asupra existentei noastre si a semenilor pe care le poate avea o educatie gresita. „Atunci cand educatia de acasa s-a terminat si cand nu mai exista parinti sau profesori care sa interzica un comportament sau altul, intervine o disciplinare precum aceea prin care un copil mic este invatat primele sale lectii in materie de auto-indrumare. Daca tanarul, luand viata in maini, uita de Dumnezeu, isi iroseşte timpul si indeplineste incet sau in mod nepriceput obligatiile care i-au fost incredintate, atunci, incetul cu incetul, intervine pedeapsa naturala: este sanctionat si lasat sa suporte pentru un timp greutatile saraciei. Asupra omului nepunctual, care isi rateaza atat intalnirile pentru reusita in viata cat si pe cele personale, se abat mereu dificultati in drumul sau spre o viata implinita. De aceea, pornind de la experienta fiecaruia, trebuiesc depasite cu credinta si optimism toate barierele care stau in calea procesului de reintegrare sociala si profesionala, in special cand ai persoane dispuse pentru a-si oferi sprijinul, spre o cat mai buna educatie”, a subliniat parintele diacon Sorin Parvanescu, coordonatorul asezamantului social.

      Centrul „Sfantul Vasile” din Craiova ii ajuta pe beneficiari in procesul de reinsertie socio-profesionala prin programe specifice in care se regaseste o gama larga de activitati, care urmaresc scoaterea lor din sitiuatia dificila in care se afla in momentul sosirii la centru. Printre activitatile desfasurate aici se afla consilierea sociala, consilierea psihologica, ce se realizeaza in raport cu varsta, nivelul de dezvoltare, nevoile, aptitudinile si interesele beneficiarilor. „Aceasta activitate se desfasoara individual sau in grup, intr-un spatiu special amenajat, unde psihologul ofera sprijin pentru depasirea problemelor de adaptare scolara, relationare a copiilor aflati in centru. O alta activitate destul de importanta este consilierea spirituala, o procupare continua din partea noastra, ca urmare a nevoilor beneficiarilor cazati aici, fiind un lucru esential pentru reusita in incadrarea lor socio - profesionala. Aceste persoane defavorizate care se confrunta cu diverse probleme de ordin moral si social sunt ajutate prin activitatea de consiliere spirituala sa depaseasca situatia de criza in care se afla prin oferirea unor modele”, a adaugat parintele diacon Sorin Parvanescu. De asemenea, beneficiarii Asociatiei Vasiliada sunt implicati in activitati de informare despre drepturi si obligatii, coordonate de catre asistentii sociali, consilierul de indrumare si orientare profesionala si asistentul medical. O alta activitate este consilierea in vederea integrarii sociale, suportul pentru gasirea unui loc de munca, accesarea unor cursuri de calificare si recalificare, educatie pentru sanatate  etc.

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail