Pregatiri pentru Martisor
Copiii Centrului social "Aripi de Lumina" confectioneaza martisoare.

Beneficiarii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada au inceput confectionarea de martisoare, pentru campania specifica organizata in fiecare an in perioada 1 – 8 Martie.

La Centrul social “Aripi de Lumina”, copiii realizeaza in acest scop felicitari si martisoare din lut, alaturi de prietenii lor din cadrul Centrului social multifunctional „Best Life” pentru copiii dezavantajati social. Acestea vor fi daruite de Martisor copiilor si reprezentantilor unitatilor scolare cu care Centrul are incheiate parteneriate, ca si voluntarilor asezamantului. O parte din acestea vor fi expuse, fondurile obtinute fiind utilizate pentru materialele necesare activitatilor instructiv-educative ale beneficiarilor. „Pe parcursul realizarii obiectelor, copiii au facut schimb de idei, de pareri, angajandu-se in discutii referitoare la modul de realizare, la culorile ce vor utilizate. Lucrarile colective favorizeaza crearea relatiilor de colaborare si intrajutorare, de motivare, dand nastere la un mediu stimulativ ce determina o dezvoltare a sensibilitatii estetice, a imaginatiei, a expresivitatii si creativitatii. Ei au apreciat aspectul martisoarelor realizate atat de ei insisi, cat si de colegi, astfel incat prin aceasta activitate fiecare si-au valorificat si imbogatit propria experienta”, a precizat Renata Banescu, psihopedagog in cadrul Centrului social „Aripi de Lumina”. Copilasii sunt incantati ca an de an iau parte la actiuni ce le pun in valoare creativitatea, imaginatia si indemanarea. “De fiecare data cand ne aflam in pragul anumitor sarbatori realizam obiecte reprezentative momentului, iar Martisorul este unul dintre evenimentele importante de la care nu puteau lipsi astfel de activitati. Ma bucur ca am prilejul sa fac parte din echipa de copii care reusesc sa creeze martisoare asa de frumoase si apreciate”, a marturisit Cristina, beneficiara a Centrului “Aripi de Lumina”.

Si la Centrul social de urgenta pentru persoane fara adapost “Sfantul Vasile” din Craiova, pregatirile pentru Martisor sunt in plina desfasurare. Beneficiarii asezamantului confectioneaza, in aceste zile, bratari si brose pentru zilele de 1 si 8 Martie. Astfel de activitati se desfasoara aici in fiecare an in perioada premergatoare Martisorului si au drept scop reinsertia socio-profesionala a persoanelor fara adapost. „Actiunile derulate in cadrul Centrului urmaresc dezvoltarea capacitatilor creative ale beneficiarilor, increderii in fortele proprii, a abilitatilor practice, si, ca obiectiv major, dezvoltarea abilitatilor de viata independenta. Ne bucuram sa constatam ca beneficiarii se implica cu multa dragoste in programele de terapie ocupationala si ca deprind destul de repede aceste indeletniciri. Activitatea se inscrie in activitatile derulate in cadrul Proiectului Lege 34 / 2009”, a declarat Tamara Piele, asistent social la Centrul „Sfantul Vasile”. Martisoarele confectionate de beneficiarii Centrului "Sfantul Vasile" vor fi expuse la inceputul lunii martie, iar fondurile obtinute vor fi folosite pentru achizitionarea de materiale necesare in activitatile de terapie ocupationala.