Mentorat in fapte bune
Rezultatele proiectului au fost prezentate joi, 27 februarie.

Proiectul „Mentorat in fapte bune”, implementat de Asociatia Fapte Bune pentru Comunitate in parteneriat cu Asociatia Vasiliada, a ajuns la final. Rezultatele proiectului au fost prezentate in cadrul unei intâlniri care a avut loc joi, 27 februarie.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si a avut in vedere asistarea individuala a persoanelor cu dizabilitati pentru a cauta si ocupa un loc de munca, precum si organizarea unei campanii publice cu scopul de a reduce discriminarea persoanelor cu dizabilitati pe piata fortei de munca. Beneficiarii directi ai proiectului au fost: 30 de persoane cu dizabilitatidin Craiova care au dorit sa-si dezvolte abilitatile socio-profesionale pentru a gasi si ocupa un loc de munca si 30 de voluntariangajati in piata muncii, capabili sa transmita expertiza si abilitati specifice persoanelor cu dizabilitati, prin implementarea unui program structurat de mentorat.

„Proiectul a avut patru mari obiective care au contribuit la dezvoltarea abilitatilor socio-profesionale in vederea gasirii si ocuparii unui loc de munca pentru persoanele cu dizabilitati; atragerea, motivarea si implicarea voluntarilor in ativitati de sustinere a persoanelor cu dizabilitati; sensibilizarea angajatorilor din Craiova in vederea oferirii de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati prin procesul de mediere pe piata muncii si prin activitatea de lobby si advocacy sustinuta de voluntari”, a declarat Viorel Popescu, coordonatorul proiectului.
   Astfel, proiectul a urmarit dezvoltarea abilitatilor socio-profesionale a 30 de persoane cu dizabilitati din Craiova, prin participarea acestora la un program structurat de mentorat.Prin programul de mentorat s-a urmarit dezvoltarea increderii in fortele proprii a persoanelor cu dizabilitati, a capacitatilor si competentelor acestora de a cauta sau mentine un loc de munca, precum si a abilitatilor de relationare cu institutii publice, ONG-uri si potentiali angajatori privati.  In cadrul proiectului au fost selectate 30 de persoane cu dizabilitati care au fost incluse intr-un program structurat de mentorat sustinut de 30 de voluntari. Fiecare beneficiar a participat la cel putin 10 ore de mentorat.
     Alte obiective importante au fost promovarea persoanelor cu dizabilitati, ca persoane resursa pentru comunitate, prin organizarea unei campanii de promovare, formarea si activarea unei echipe formata din 10 voluntari si specializarea acestora in lobby si advocacy cu scopul facilitarii angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, promovarea si recunoasterea implicarii voluntarilor in activitatile de sustinere a persoanelor cu dizabilitati
   „Pentru realizarea programului de mentorat au fost selectati 30 de voluntari, persoane angajate pe piata muncii, capabile sa transmita expertiza si abilitati specifice persoanelor cu dizabilitati. Dintre cei 30 de voluntari au fost selectati 10, cei mai reprezentativi si mai implicati voluntari, in vederea participarii la o sesiune de formare pentru a deveni promotori ai incluziunii profesionale a persoanelor cu dizabilitati. Echipa de promotori s-a implicat activ in promovarea incadrarii in munca a persoanelor cu dizabilitati si medierea in acest sens pe lânga companiile din Craiova”, a adaugat Viorel Popescu, coordonatorul proiectului „Mentorat in fapte bune”.
    Implementarea proiectului a contribuit la promovarea si dezvoltarea voluntariatului social la nivel local. Atragerea voluntarilor si implicarea lor in proiect s-a realizat, pe de o parte printr-o abordare directa a persoanelor ce si-au manifestat interesul pentru proiect ca urmare a campaniei de promovare a proiectului, iar pe de alta parte prin prezentarea proiectului in cadrul a cel puțin 30 de companii din Craiova.
    Proiectul”Mentorat in fapte bune” este unul dintre cele doua proiecte câstigatoare din cadrul programului de responsabilitate sociala”HEINEKEN pentru Comunitati” lansat de HEINEKEN si Asociatia CSR Nest in municipiul Craiova.
    La finalul proiectului a fost organizata o receptie de premiere a voluntarilor.