Expozitie de martisoare
Trecatorii au apreciat martisoarele confectionate de beneficiarii Asociatiei Vasiliada.

Martisoarele realizate de beneficiarii centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada sunt expuse, pana la data de 7 Martie, in Piata Mihai Viteazul din Craiova.

Devenita deja traditie, expozitia de obiecte specifice sarbatorii Martisorului scoate in evidenta talentul persoanelor pe care Asociatia Vasiliada le are in grija. De la brose si bratari, la felicitari si martisoare in diverse forme si culori, craiovenii au avut prilejul inca de saptamana trecuta sa admire creatiile, atat ale copiilor cat si ale persoanelor fara adapost din cadrul centrului "Sfantul Vasile" si ale Centrului de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati "Sfanta Ecaterina" din Craiova. Fiecare obiect este special, pentru ca cei care le-au lucrat au dat o nota de originalitate creatiilor. Martisoarele nu au trecut neobservate de trecatori, care au apreciat in mod deosebit calitatea si ingeniozitatea lucrarilor. "Sunt unice, prin faptul ca fiecare martisor este diferit de celalalt. Ne bucuram ca Asociatia Vasiliada le da prilejul celor care se afla in nevoie sa se afirme intr-un mod atat de frumos", a spus Anita Vasile, din Craiova. Marioara Ionica, in varsta de 68 de ani, lauda initiativele Asociatiei Vasiliada, care vin in sprijinul persoanelor aflate in dificultate. "Sa vedem si in aceasta expozitie inca o actiune care ii valorizeaza pe cei lipsiti de aceasta posibilitate, care nu au avut sansa sa aiba un acoperis deasupra capului sau care au anumite dizabilitati. Acesti oameni trebuie incurajati iar Asociatia Vasiliada are meritul de a reusi acest lucru", a adaugat Marioara Ionica.

Reprezentantii Asociatiei Vasiliada subliniaza ca cel mai important in aceste activitati este faptul de a suscita interesul beneficiarilor catre programele care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de viata independenta. "Dincolo de rezultatul efortului depus, martisoarele, brosele si bratarile confectionate, trebuie apreciata implicarea cu seriozitate si daruire de care au dat dovada beneficiarii in toata perioada pregatirii obiectelor de Martisor. In cadrul orelor de lucru s-au adunat cu totii in acest scop si am zarit pe chipurile lor dragoste si dorinta de a realiza mereu mai mult, mai frumos. Lucrarile se evidentiaza in mod deosebit, iar prin ele, implicit beneficiarii nostri, care cu acest prilej isi descopera si dezvolta abilitatile artistice", a precizat Tamara Piele, asistent social la Centrul "Sfantul Vasile".

Fondurile obtinute vor fi orientate catre sustinerea activitatilor de terapie ocupationala desfasurate in cadrul centrelor sociale ale Asociatiei Vasiliada.