Sanse egale
mediere sociala

In cadrul Proiectului "Trans-FORMARE Socio-profesionala pentru detinuti", proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2006 - Masuri de Incluziune Sociala, persoanele private de libertate din Penitenciarul Plendava beneficiaza de cursuri de calificare, consiliere si mediere socio-profesionala.

Activitatile desfasurate pe parcursul implementarii poiectului, au ca obiectiv cresterea sanselor gasirii unui loc de munca, conform pregatirii si experientei profesionale a persoanelor aflate in detentie si reducerea discriminarii pe piata muncii.

In timpul sedintelor de consiliere si mediere, persoanelor private de libertate le sunt furnizate informatii privind locurile de munca vacante, metodele si tehnicile de cautare activa a unui loc de munca, prezentarea la un interviu si conditiile de ocupare.

De asemenea, in cadrul proiectului 14 persoane private de libertate vor fi calificate in domeniul tamplariei universale.

La finalul perioadei de formare profesionala, acestia vor primi un certificat de calificare profesionala, recunoscut in spatiul european, iar dupa parasirea mediului de detentie vor putea sa isi gaseasca mai usor un loc de munca.

Prin implementarea acestui proiect, Asociatia Vasiliada urmareste promovarea incluziunii sociale si reducerea riscului de recidiva.