Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
Proiecte transfrontaliere

Doua proiecte cofinantate din Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria au fost lansate de Asociatia „Vasiliada”, ambele axate pe interventia in cazul calamitatilor naturale.

Unul este „Reteaua scolilor Sigure”, in cadrul caruia peste 10.000 de elevi, parinti, profesori si alti specialisti vor fi pregatiti sa faca fata mai bine unor eventuale astfel de situatii.

Prin cel de-al doilea, „Opozitie comunitara asupra evenimentelor dezastroase  (CODE)”, aproximativ 500 de voluntari si reprezentanti ai autoritatilor locale din zona de frontiera Romania-Bulgaria vor fi instruiti sa poata acorda primul ajutor si sa intervina eficient in caz de calamitati naturale.

„Reteaua Scolilor Sigure”

Proiectul „Reteaua Scolilor Sigure” va fi implementat în judetul Dolj de Asociatia „Vasiliada” si in Bulgaria (Vidin si Montana) de Asociatia „Free Youth Centre” si Regional Network for Innovative Education, pana in luna februarie 2018. „In cadrul proiectului ne bazam pe colaborarea foarte buna pe care o avem cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, astfel incat sa putem implementa activitatile acolo unde este cea mai mare nevoie si sa putem raspunde concret la cerintele de pregatire atat ale elevilor, cat si ale cadrelor didactice”, a declarat pr. Adrian Stănulica, presedintele asociatiei.

Proiectul va crea cadrul de cooperare intre 20 de scoli din Romania si Bulgaria, in vederea elaborarii unei metodologii privind interventia in situatiile de risc ce pot avea loc in mod neprevazut in unitatile scolare. Totodata, la nivelul scolilor vor fi create cluburi de elevi voluntari, care vor fi instruiti in domeniul responsabilitatii sociale.

Interventie eficienta in situatii de urgenta

Proiectul „Opozitie comunitara asupra evenimentelor dezastroase  (CODE)”, initiat de Asociatia „Vasiliada”, Crucea Rosie Romana – filiala Dolj, Asociatia Free Youth Centre si Crucea Rosie Bulgaria, are in vedere cresterea capacitatii locale pentru 20 de comunitati rurale din zona de granita Romania-Bulgaria de a se implica in prevenirea dezastrelor generate de calamitati naturale, prin dezvoltarea unitatilor de voluntariat comunitar. In cadrul proiectului, 200 de voluntari romani si bulgari si 280 de reprezentanti ai principalelor institutii din comunitatile vizate vor fi instruiti sa poata acorda primul ajutor, dar si sa se mobilizeze eficient in situatii de urgenta.

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail