Asociatia Vasiliada
Asociatia Vasiliada
Despre noi Stiri Programe Asezaminte sociale Sprijiniti-ne Contact
English version
Categorii Stiri
Diverse
In bratele mamei
Imbunatatirea situatiei romilor
Egalitatea intre oameni este… imuna la virusul HIV
„Speranta.... pentru o noua viata”
Eficient, nu deficient!
„Inimi puternice”
Ingrijiri socio-medicale pentru varstnici si persoane cu dizabilitati
Sprijin pentru sanatate
Ajutor de urgenta
Sprijin pentru varstnici
1 Decembrie - Ziua anti-SIDA
ziua anti-SIDA

1 Decembrie - Ziua mondiala de lupta impotriva SIDA, in intreaga lume fiind organizate manifestari care au ca scop sensibilizarea opiniei publice in privinta problemelor complexe - medicale, sociale, economice, generate de infectia HIV/SIDA.

La nivel local, manifestarile legate de acesta zi au avut loc pe data de 28 noiembrie, in Piata "Mihai Viteazul" din centrul Craiovei.

Pentru al doilea an consecutiv, aceasta manifestare se organizeaza sub egida Grupului Local de Coordonare Locala in domeniul HIV - SIDA, din care fac parte 21 de institutii publice si private, organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai beneficiarilor.

Actiunea a debutat in jurul orei 13.00, cand un sobor de preoti a oficiat o slujba de comemorare pentru  persoanele decedate din cauza acestei boli.

Cu acest prilej, persoanele prezente au format o fundita umana, simbolul luptei impotriva HIV/SIDA. De asemenea, pe pavimentul din Piata "Mihai Viteazul", a fost amplasata o fundita rosie, pe care trecatorii au putut aseza lumanari aprinse in semn de solidaritatea cu persoanele seropozitive

Asociatia Vasilida, sustine incepand cu anul 2001 copii si tinerii infectati cu HIV, prin initierea Programului Anti-SIDA.

In prezent, prin Programul Anti-SIDA, Asociatia Vasiliada ofera sprijin pentru 50 de tineri seropozitivi din judetele Dolj, Gorj si Olt.

Acasa Despre noi Stiri Programe Asezaminte Sprijiniti-ne! Contact Webmail